Genbrugshuset slår rekord - igen

Affald

I marts er der givet over 18 tons genbrugelige ting tilbage til kunderne.

Genbrugshuset - kø

Genbrugshuset på Cirklen er så populært, at der ofte er kø lige inden åbningstid.

Endnu engang har Genbrugshuset på Helsingør Genbrugsplads – Cirklen – slået rekord. I marts måned 2024 er der givet hele 18,1 tons genbrugelige ting tilbage til kunderne. Dermed har særligt reoler, isenkram og stole fået nye ejere – og dermed har Genbrugshuset endnu engang slået sin egen rekord for udlevering af genbrugelige mængder i løbet af en måned. Den tidligere rekord fra oktober lød på 16,1 tons. 

Det er nærmest kun gået en vej siden åbningen i 2022, og det er op.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Det er utrolig flot, at Genbrugshuset bare bliver ved og ved med at slå sine egne rekorder for tilbagelevering af genbrugelige effekter til kunderne. Det er nærmest kun gået en vej siden åbningen i 2022, og det er op. Det er et tegn på, at vi med Genbrugshuset i den grad opfylder et behov og et ønske hos vores kunder, som kun ser ud til at vokse de næste mange år”, forklarer bestyrelsesformand Jens Bertram og fortsætter:

Mere genbrug betyder, at flere ressourcer fastholdes i kredsløbet og dermed undgås nyproduktion.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

Mere genbrug betyder, at flere ressourcer fastholdes i kredsløbet og dermed undgås nyproduktion. Det er godt for klimaet og miljøet. Derfor arbejder vi også på, at der skal etableres et ekstra genbrugshus på Skibstrup Affaldscenter, så vores kunder i den nordlige del af kommunen også kan få glæde af genbrugsguld i nærområdet, og så vi kan leve op til fremtidens standarder.”

Genbrugshuset - Cirklen

Genbrugshuset har det meste
I Genbrugshuset på Helsingør Genbrugsplads – Cirklen er udvalget bredt og kunderne kan finde det meste til hjemmet, hobbyen eller endda garderoben. Det er særligt legetøj, køkkenredskaber og mindre boligartikler, der er i høj kurs. Og hver uge kan kunderne være heldige at finde unikke genbrugelige genstande, som har haft et liv tidligere eller repræsentere en stor værdi. Fx har kunderne de sidste par uger kunne gå hjem med flotte spisebordstole, krystalglas og udsmykning til væggen - herunder et 75-årigt gammelt landkort over Grønland.

Genbrugsmedarbejder Anjaliva Finsdóttir, der har en fortid som designer, er ansvarlig for den daglige drift af Genbrugshuset og hun har stået for indretningen:

Vi vil gerne vække folks interesse for genbrug og gøre det attraktivt at genbruge
Anjaliva Finsdóttir, genbrugsmedarbejder

”Vi vil gerne vække folks interesse for genbrug og gøre det attraktivt at genbruge. Derfor har vi forsøgt at gøre Genbrugshuset til et hyggeligt sted at være, med god stemning, pæn opstilling og baggrundsmusik, ligesom i en butik, selvom vi bare er et byttehus. Desuden laver vi lidt temaudstillinger en gang imellem, hvor vi fremhæver visse effekter, vi evt. har fået meget ind af - eller noget der belyser årstiden”, fortæller Anjaliva Finsdóttir.

Genbrugshuset - Anjaliva
Anjaliva Finsdóttir har det daglige ansvar for drift og indretning i Genbrugshuset.
Fakta om Genbrugshuset

Genbrugshuset har åbent tirsdag – torsdag kl. 14 – 17 og lørdag- søndag fra kl. 10 – 15.

Hver kunde kan gratis tage op til tre ting pr. dag fra huset. Kunder kan også donere deres brugte ting. Det kan ske i hel genbrugspladsen åbningstid.

Du kan følge Genbrugshuset Cirklen på Facebook og på Instagram. Her er der jævnligt opslag, der viser nogle af de nye spændende genbrugseffekter i huset. 

Genbrugshuset - rekord