Fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk spiller en væsentlig rolle for klima og miljø.

Presse

Arbejdet med fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk er nu så langt, at der på baggrund af den igangværende licitation skal indgås kontrakt på anlæggets kedel og maskindele. Der er vedtaget en lokalplan og VVM for projektet, og de nødvendige miljøgodkendelser og bevil-linger er i hus.

none

Fornyelsesprojektet består af etablering af en ny og mere moderne kedel til fjernvarmeproduktion, hvor der fortsat produceres elektricitet på det bestående kraftvarmeværk. Endvidere opnår man med det moderne anlæg en højere virkningsgrad og energiudnyttelse af brændslet, end på det bestående kraftvarmeanlæg.

Med fornyelsesprojektet opnås en lang række fordele, udtaler formand Per Tærsbøl. For det første moderniseres og opgraderes anlægget til de næste 20 års drift med forsyningssikkerhed for øje. For det andet spiller miljøet og klimaet en vigtig rolle for os. Ved at fyre med CO2-venlig træflis kommer vi i Nordsjælland nærmere målet om en fossilfri varmeforsyning. For det tredje er der også god økonomi i at fyre med CO2-venlig biomasse. På denne måde kan vi opnå konkurrencedygtige varmepriser, og vi kan undgå, at prisen stiger som følge af, at staten fjerner tilskuddet til kraftvarmeværkerne. 

Planerne og skitserne for fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk blev godkendt af de fem ejerkommuner tilbage i 2014. Bag selskabet står Forsyning Helsingør A/S og I/S Norfors.

Bestyrelsen i Helsingør Kraftvarmeværk har på baggrund af den igangværende licitation vedtaget et opdateret budget på nu 709 mio. kr.. I dette er der indarbejdet den almindelige prisudvikling frem til 2018, og der er taget højde for en række tekniske forbedringer, som de sidste par års arbejde med projektet har afdækket. Bestyrelsen vurderer fortsat, at projektet er nødvendigt og særdeles attraktivt og derfor bør gennemføres.

Budgettet for projektet har vist sig at blive noget højere, end vi tidligere har sagt, udtaler Per Tærsbøl. Dette er der mange gode forklaringer på, men det rykker ikke på det forhold, at hvis vi vil have forsyningssikkerhed, indfri klimamål og konkurrencedygtige priser til vores fjernvarmekunder, så har vi et godt projekt.

De fem ejerkommuner skal nu give endeligt samtykke til projektet og dermed bane vejen for at byggeriet kan starte. Anlægget forventes klar til produktion i 2018.

Om Helsingør Kraftvarmeværk A/S

Helsingør Kraftvarmeværk producerer el og varme til omkring 15000 husstande. En transmissionsledning forsyner fjernvarmeområder fra Norfors i syd til Hornbæk i nord.

Selskabet ejes af Forsyning Helsingør A/S og I/S Norfors og bag ved disse står kommunerne i Allerød, Fredensborg, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal.

Kontakt

Bestyrelsesformand Per Tærsbøl, 2758 6305

Administrerende direktør Jacob Brønnum, 3030 0651