Åbning af nær-genbrugsplads i Ponydalen på Vapnagaard

Presse

Den 4. juli kl. 15-16 er der indvielse af en ny lokal nær-genbrugsplads i Ponydalen på Vapnagård. Forsynings Helsingørs formand og beboerformanden for Vapnagård vil stå for selve indvielsen.

Demonstrationsprojektet skal vise, hvordan en lokal genbrugsplads kan indrettes og drives i et område med etageejendomme for at øge service og genanvendelse for beboerne.

Projektet er et samarbejde mellem Boliggården, Helsingør Kommune og Forsyning Helsingør. Og Miljøstyrelsen har givet et økonomisk tilskud.

I Helsingør Kommune har vi sat os et mål om 50 % genanvendelse af husholdningsaffald i 2022. Korrekt sortering til genanvendelse er ofte en stor udfordring i store etageejendomme. Da vi har mange etageejendomme i Helsingør er det vigtigt, at vi får dem med for at nå målet om en høj genanvendelse. Der er et stort potentiale for at øge genanvendelsen i disse områder, siger bestyrelsesformand Per Tærsbøl.

Forud for åbningen ligger der et stort arbejde med at gøre pladsens indretning så optimal som muligt. Der er gået mange timer med dialog med boligforeningens tekniske- og administrative personale, samt viceværter om indsamlingssystem, udstyr, logistik og drift af forsøget. Der har været involvering og dialog med kommunikationseksperter for at tilrettelægge pladsen og informationen bedst muligt. Forsøget løber i første omgang frem til årsskiftet, derefter skal forsøget evalueres.

For at udnytte det store potentiale for at øge genanvendelsen i etageejendomme og det er vigtigt at vi finder en god måde at gøre det på både for miljøet og økonomien, samtidigt er det vigtig for at nå det bedste resultat, at vi også involverer fx viceværterne, der bagefter skal drive den lokale genbrugsplads med bedst mulig miljø og økonomi, siger bestyrelsesformand Per Tærsbøl.

Fakta:

Demonstrationsprojektet har fået støtte fra Forsyning Helsingør og Miljøstyrelsen, herudover har Boliggården og Helsingør Kommune lagt timer i.

Demonstrationsprojektet ligger på Vapnagaards afdeling Horsedammen/Ponydalen.

Den lokale genbrugsplads er renoveret og nyindrettet og det er nu muligt at aflevere følgende fraktioner:

·      Pap til genanvendelse

·      Metal til genanvendelse

·      Plast til genanvendelse

·      Hårde hvidevarer og kølemøbler til genanvendelse

·      Elektronik til genanvendelse

·      Farligt affald

·      Storskrald

·      Dæk

·      Småt brændbart affald

·      Affald til deponi

·      Byttecentral

Lige uden for genbrugspladsen er det muligt at aflevere papir, glas, batterier og tøj.

Yderligere oplysninger:
Bestyrelsesformand Per Tærsbøl, mobil: 2758 6305, mail: per11@helsingor.dk
Afdelingsleder Jette Skaarup Justesen, mobil: 3091 1864, mail: jsj@fh.dk

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunderen rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejdermålrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.