Energivejprojekterne skal behandles på generalforsamlingen i byrådet

Presse

Torsdag den 6. februar afholdte Forsyning Helsingørs nye bestyrelse i Holdingselskabet deres første bestyrelsesmøde. På dagsordenen var Forsyning Helsingørs projekter på Energivej. Den nye bestyrelse vil have projekterne på Energivej behandlet på den ordinære generalforsamling i Byrådet til april og støtter op om at fortsætte det nuværende arbejde med lokalplanen og VVM redegørelsen.

Torsdag den 6. februar afholdte Forsyning Helsingørs nye bestyrelse i Holdingselskabet deres første bestyrelsesmøde. På dagsordenen var Forsyning Helsingørs projekter på Energivej. Tidligere har både Byrådets Generalforsamling og FH’s bestyrelse godkendt en masterplan og besluttet at igangsætte udarbejdelsen af et lokalplansgrundlag og en VVM-redegørelse. Den nye bestyrelse vil have projekterne på Energivej behandlet på den ordinære generalforsamling i Byrådet til april og støtter op om at fortsætte det nuværende arbejde med lokalplanen og VVM redegørelsen. 

Forsyning Helsingør fik ved årsskiftet en ny bestyrelse med Per Tærsbøl i spidsen som formand. En af bestyrelsens første opgaver er at drøfte projekterne på Energivej, som består af en samling af virksomheden i et driftscenter, et nyt biomassebaseret kraftvarmeværk samt en ny genbrugsplads. 

- Forsyning Helsingør ejes 100% af Helsingør Kommune. Jeg finder det naturligt, at det nye Byråd på selskabets ordinære generalforsamling til april får mulighed for at tage stilling til de tre konkrete forslag til projekter på Energivej, der er udarbejdet, siden masterplanen blev godkendt sidste år, fortæller Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand, Per Tærsbøl.

- Der er også den tidsmæssige bagkant, at det nye biomassebaserede kraftvarmeværk bør stå klar i 2018, og det kræver, at vi holder momentum i arbejdet med lokalplanen, forklarer Per Tærsbøl. Et er at beslutte, at lokalplansarbejdet skal fortsætte, noget andet er at sige endelig ”go” til planerne på Energivej. Den beslutning skal Byrådet tage stilling til på Forsyning Helsingørs ordinære generalforsamling, slår Per Tærsbøl fast.

Den nye bestyrelse vil bruge de næste par måneder til at vurdere og kvalificere projekterne yderligere således, at bestyrelsens indstillinger foreligger til generalforsamlingen. 

Fakta om Energivejprojekterne
Energivejprojekterne består af følgende projekter:

·          Biomassebaserede kraftvarmeværk – skift af brændsel og modernisering af det bestående gasfyrede kraftvarmeværk på Energivej.
·          Driftscenter – samling af Forsyning Helsingørs driftsaktiviteter med tilhørende administration.
·          Genbrugsplads – etablering af ny genbrugsplads på ”Bygma grunden” for at optimere indsamling og sortering af affald. 

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunderen rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejdermålrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, 2758 6305
Forsyning Helsingør, adm. direktør, Jacob Brønnum, jbr@fh.dk, 4840 5100
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103