Forsyning Helsingør fejrer Vandets dag - Forsyning Helsingør holder åbent hus

Presse

Torsdag d. 22. marts er FN’s internationale mærkedag for vand – Vandets Dag – hvor der sættes fokus på vandet som ressource i hele verden. I den anledning holder Forsyning Helsingør åbent hus den 22. marts fra kl. 13-17 på Snekkersten Vandværk, Ag-netevej 2 i Snekkersten.

Torsdag d. 22. marts er FN’s internationale mærkedag for vand – Vandets Dag – hvor der sættes fokus på vandet som ressource i hele verden. I den anledning holder Forsyning Helsingør åbent hus den 22. marts fra kl. 13-17 på Snekkersten Vandværk, Ag- netevej 2 i Snekkersten.

Idéen bag Vandets dag stammer tilbage fra 1991, hvor København var vært for en in- ternational vandkongres, hvor Mr. Unvala fra Indien forslog, at Kongressen skulle opfordre FN til at udnævne en international Vandets Dag. Siden 1994 er dagen blevet markeret over hele verden, og Forsyning Helsingør ønsker også i 2012 at være med til at markere dagen.

Vandchef i Forsyning Helsingør, Kjeld Frederiksen, ser frem til at åbne dørene for Helsingørs borgere, ”I Helsingør - og i Danmark generelt - har vi en vandkvalitet i verdensklasse. Det er helt unikt, at vi kan drikke vandet direkte fra vandhanen uden, at det er blevet renset på sin vej fra vores undergrund og ud til forbrugerne. Vand er måske verdens mest efterspurgte ressource, og vi tager det for givet i vores hverdag. I Forsyning Helsingør passer vi derfor på vores vandressourcer, behandler vandet med omtanke og prøver på den måde at sikre, at vi får mest muligt ud af vores vandressourcer”, fortæller Kjeld Frederiksen. ”På Vandets Dag åbner vi dørene til vores vandforsyning, så folk blandt andet kan se, hvordan vandet kommer fra undergrunden og
ud til vores vandhaner – og i det hele taget se, hvordan vi arbejder med at sikre en høj forsyningssikkerhed og en god vandkvalitet. Jeg håber, at en masse af Helsingørs borgere slår vejen forbi vandværket torsdag den 22. marts”, siger Kjeld Frederiksen.

Åbent hus
Forsyning Helsingør fejrer Vandets Dag d. 22 marts 2012 fra kl. 13 til 17 på Agnetevej 2 i Snekkersten. Du kan blandt andet se en film, som viser vandets vej fra jord til din vandhane, se hvordan vi laver GPS-målinger, få en demonstration af vandmåleren og vores minigraver, samt få et indblik i hvordan vi laver lækagesøgninger, som sikrer, at mest muligt af vores vand kommer ud til forbrugerne. Derudover vil der være rundvisning på vandværket en gang hver time.

Fakta om Helsingørs vandforsyning
Forsyning Helsingør leverer vand til ca. 55.000 af Helsingør Kommunes ca. 60.000 indbyggere. De resterende ca. 5.000 borgere forsynes gennem et af de private vand- værker. Vores vigtigste opgave er at producere og udpumpe vand til dig. Samtidig sikrer vi, at Miljøstyrelsens krav til god vandkvalitet overholdes.

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunder en rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejder målrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.
 
Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, vandchef, Kjeld Frederiksen, kfr@fh.dk, 4840 5220
Forsyning Helsingør, driftsmester, Jørgen Erik Hansen, jeh@fh.dk, 4840 5235
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103