Forsyning Helsingør og Scanenergi i strategisk samarbejde om nye elprodukter og energibesparelser

Presse

Forsyning Helsingør og Scanenergi indgår et strategisk samarbejde, der betyder flere og bedre el-produkter samt nye serviceydelser for Forsyning Helsingørs kunder.

Forsyning Helsingør og Scanenergi indgår et strategisk samarbejde, der betyder flere og bedre el-produkter samt nye serviceydelser for Forsyning Helsingørs kunder.

Det strategiske samarbejde indebærer, at Forsyning Helsingørs elhandelsselskab, Forsyning Helsingør Elhandel A/S fusioneres med Scanenergi Elsalg A/S, og Forsyning Helsingør opnår herved en ejerandel på 10% af Scanenergi Elsalg A/S. Samtidigt med fusionen køber Forsyning Helsingør 10% af aktierne i Scanenergi A/S.

Aftalen blev underskrevet endeligt den 23. januar 2013 og er nu trådt i kraft, efter konkurrencemyndighederne har godkendt fusionen.

- For Forsyning Helsingør er det et stort skridt fremad. Vi kan i løbet af februar måned tilbyde vores nuværende og potentielle kunder en række nye el-produkter og serviceydelser, som fx grøn strøm, variable priser og fastprisstrøm. De el-produkter har vi ikke tidligere haft på hylderne – og det er jeg glad for, at vi nu har, forklarer Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand Per Christensen.

- Det er et styrket Forsyning Helsingør, der kommer ud af dette strategisk vigtige samarbejde med Scanenergi. Aftalen betyder, at Forsyning Helsingør står bedre rustet til den skærpede konkurrencesituation på el-handelsmarkede, som den kommende engrosmodel vil medføre, forklarer Forsyning Helsingørs adm. direktør Jacob Brønnum.

Hos Scanenergi vækker samarbejdet også glæde. Bestyrelsesformand Jens Søgaard forklarer:

- Forsyning Helsingør er en stærk samarbejdspartner. Vi får et brohoved til Nordsjælland, som er et vigtigt fremtidigt marked for os. Vi kan se, at vores produkter og services også vil være konkurrencedygtige på dette marked, og derfor ser vi samarbejdet med Forsyning Helsingør som en mulighed for at udvide vores markedsandel på det kommercielle el-marked, fortæller Jens Søgaard.

Scanenergis adm. direktør Michael Mikkelsen forklarer endvidere, ”Udover de nye el-produkter, kan vi nu tilbyde alle Forsyning Helsingørs kunder adgang til Scanenergis store ekspertise indenfor energirådgivning for såvel private som erhvervskunder”, fortæller Michael Mikkelsen.

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunder en rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejder målrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.

Om Scanenergi
Scanenergi-koncernen er en veldrevet energioptimeringsvirksomhed med en omsætning på 1,12 mia. kr. . Koncernen blev etableret i 1998 som led i liberaliseringen af det danske elmarked og består af 16 netselskaber i Midt-og Vestjylland og nu også Helsingør. Scanenergis kunder er fordelt på ca. 145.000 privatkunder og 1.600 erhvervskunder – hertil kommer ca. 17.500 kunder fra fusionen med Forsyning Helsingør Elhandel. Virksomheden beskæftiger i dag godt 150 medarbejdere med kontorer i Ikast, Kolding og København.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, adm. direktør, Jacob Brønnum, jbr@fh.dk, 4840 5100
Scanenergi, adm. direktør, Michael Mikkelsen, mm@scanenergi.dk, 9992 9010 eller 2268 5927
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103