Forsyning Helsingør samler sine aktiviteter. Planlægningen af nyt hovedsæde sættes i gang

Presse

Forsyning Helsingørs bestyrelse har besluttet at samle selskabets driftsaktiviteter med tilhørende administration i et nyt hovedsæde på Energivej. Forsyning Helsingør har derfor anmodet Helsingør Kommune om at starte planarbejdet. Sagen bliver behandlet i Økonomiudvalget den 14. maj og i Byrådet den 21. maj.

Forsyning Helsingørs bestyrelse har besluttet at samle selskabets driftsaktiviteter med tilhørende administration i et nyt hovedsæde på Energivej. Forsyning Helsingør har derfor anmodet Helsingør Kommune om at starte planarbejdet. Sagen bliver behandlet i Økonomiudvalget den 14. maj og i Byrådet den 21. maj.

En samling af aktiviteterne vil skabe et stærkt strategisk udgangspunkt for at indfri de synergieffekter og stordriftsfordele, som blandt andet var en af tankerne bag Helsingør Byråds beslutning om at samle kommunens forsyningsområder i én virksomhed.

”Bestyrelsens beslutning om at samle aktiviteterne ligger i naturlig forlængelse af Helsingørs Byråds beslutning fra 2009 om at samle forsyningsområderne el, vand, varme, spildevand og affald i én virksomhed. Dengang som nu var argumentet, at der var betydelige synergi- og stordriftsfordele ved at etablere Forsyning Helsingør. At det var en god beslutning dengang, synes jeg allerede, vi har set, men bestyrelsen tror på, at en samling af Forsyning Helsingørs aktiviteter på Energivej vil sætte yderligere fart i realiseringen af potentialet for virksomheden”, forklarer Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand, Per Christensen.

”Energivej er det rigtige sted, fordi vi i forvejen er repræsenteret med Helsingør Kraftvarmeværk og på den tidligere biogasgrund. Der skabes samtidig mulighed for udvikling af en førende virksomhed, som på sigt kan blive et stærkt strategisk udgangspunkt for en strukturudvikling af forsyningssektoren i Nordsjælland”, fortsætter Per Christensen.

Forsyning Helsingør har i dag administration og drift flere steder i Helsingør Kommune. Samles alle aktiviteterne ét sted, vil hovedparten af virksomhedens ca. 150 medarbejdere få arbejdsplads samme sted.

”Vi har nu anmodet Helsingør Kommune om at igangsætte planarbejdet, så vi kan få samlet vores aktiviteter. I dag bor vi både i midlertidige pavillonbygninger og på flere forskellige adresser rundt om i kommunen, så situationen, som den er i dag, er ikke holdbar i længden. Samtidig vil opførelsen af et nyt hovedsæde give os mulighed for at tænke energibesparelser og miljøhensyn ind i byggeprojektet, så vi kan vise vores kunder topmoderne energi- og miljøløsninger i praksis”, forklarer adm. direktør, Jacob Brønnum.

Forløber planarbejdet som forventet, vil Forsyning Helsingør kunne afhænde deres nuværende hovedsæde på Haderslevvej 25. Dermed kan matriklen indgå i det større byomdannelsesprojekt, som Helsingør Kommune ønsker at fremme omkring Kongevejen.

Etableringen af det nye hovedsæde forventes at stå færdigt om ca. tre år.

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunder en rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejder målrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Christensen, 5164 7374
Forsyning Helsingør, administrerende direktør, Jacob Brønnum, jbr@fh.dk, 4840 5100
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103