Forsyning Helsingør udskifter de gamle papir- og glaskuber

Presse

Mange af de gamle papir- og glaskuber rundt om i kommunen er meget slidte, og andre dækket af graffiti. Forsyning Helsingør er derfor begyndt at skifte dem ud.

”For det første har de gamle kuber ikke ligefrem pyntet i bybilledet, og for det andet håber vi at udskiftningen af kuber vil medvirke til at øge genanvendelsen af papir og glas i Helsingør Kommune”, siger bestyrelsesformand Per Tærsbøl.

Der er ca. 175 standpladser med papir- og glaskuber i Helsingør Kommune og samlet omkring 350 kuber. Vi har nu udskiftet ca. 50 af kuberne, og i løbet af de kommende år vil de fleste af de gamle slidte kuber blive erstattet af nye præsentable kuber.

Vi har tilstræbt først at udskifte dem som står på centrale pladser i kommunen, dvs. blandt andet i indre by i Helsingør, ved Espergærde Centeret, ved den gamle skole i Hornbæk og ved SuperBest i Tikøb.

De nye kuber er udformet, så det er vanskeligere at udøver hærværk og lave graffiti på dem, samtidigt med at de er lette at vedligeholde, hvorfor vi håber de kan holde sig pæne i mange år.

Kuberne er opstillet for at vi kan få indsamlet så meget glas og papir til genanvendelse som muligt. Vi opfordrer derfor alle til at benytte kuberne. Genanvendelse af glas og papir er godt for miljøet og for klimaet, da det sparer ressourcer, men også bedre for økonomien, da det koster mere at sende glas og papir til forbrænding frem for at sortere og genanvende det.

I 2015 blev der samlet 1278 ton glas og 1002 ton papir ind til genanvendelse fra standpladserne i Helsingør kommune, hvilket svarer til ca. 21 kg. glas og 16 kg. papir pr. borger.

Yderligere oplysninger fås hos:

Bestyrelsesformand Per Tærsbøl på 2758 6305

Afdelingsleder for Affald & Ressourcer Jette Justesen på 3091 1864

Energichef Peter Kjær Madsen på 3091 1851 

none