Helsingør Kommune kan se frem til grønnere og mere sikker indsamling af dagrenovation

Presse

Afhentningen af borgernes dagrenovation samt storskrald og haveaffald vil fra 1. maj blive udført ved hjælp af mere miljøvenlige og trafiksikre renovationsbiler.

Afhentningen af borgernes dagrenovation samt storskrald og haveaffald vil fra 1. maj blive udført ved hjælp af mere miljøvenlige og trafiksikre renovationsbiler. Det ligger nu fast efter, at Forsyning Helsingør har afsluttet EU-udbuddet af renovationskørsel.                            

Resultatet af EU-udbuddet betyder, at prisen, som kunderne skal betale, kan holdes på det nuværende niveau, så alt i alt er det en win-win-situation for både kunderne og Forsyning Helsingør. 

Bestyrelsesformanden for Forsyning Helsingør, Per Christensen, glæder sig da også over udsigten til endnu et kvalitetsløft i varetagelsen af affaldsordningerne i Helsingør.

- Kunderne i Helsingør får - til samme pris - et væsentligt løft i kvaliteten af affaldsordningerne fra den 1. maj 2014, hvor den nye kontrakt træder i kraft. Ikke mindst på miljøområdet har vi sikret en væsentlig bedre løsning. Fremover vil skraldebilerne være udstyret med nye, moderne diselmotorer, som vil minimere støjgener og partielforurening. I indre by får skraldebilerne elektriske komprimatorer, som kan komprimere affaldet med motoren slukket, fortæller Per Christensen.

De kommende skraldebiler er indrettet ergonomisk og trafiksikkerhedsmæssigt korrekt, så det sikrer det bedst mulige arbejdsmiljø for skraldemændene samtidig med, at trafiksikkerheden sættes i højsædet.

- Det er nogle store biler, som traditionelt set har svært ved at orientere sig i trafikken. Det bliver nu forbedret kraftigt ved hjælp af højresvingskameraer og biler med særligt godt udsyn fremad og til siden, siger Per Christensen. Samtidigt har vi forbedret arbejdsmiljøet for skraldemændene, så samlet set er vi rigtigt godt tilfredse med, at vi inden for den samme økonomiske ramme har forbedret vores håndtering af dagrenovation i Helsingør på samtlige parametre.

Fakta
Forsyning Helsingør har været igennem et EU-udbud, hvor tilbuddene blev vurderet i forhold til pris, kvalitet, miljø og arbejdsmiljø. 

Fem vognmandsfirmaer valgte at byde på opgaven. Efter en grundig evaluering af de indkomne tilbud faldt valget på vognmandsfirmaet M. Larsen, som også i dag varetager opgaven i Helsingør Kommune. Når kontrakten er indgået vil den gælde fra 1. maj 2014 og fire år frem. Kontrakten kan efter gensidig overenskomst forlænges med yderligere et år.

Udbuddet omfattede følgende delentrepriser:

  • Afhentning af dagrenovation i Helsingør
  • Tømning af papir- og glaskuber
  • Kørsel af containere for Skibstrup Affaldscenter
  • Afhentning af storskrald og haveaffald

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald

kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunderen rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejdermålrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt. 

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Christensen, 5164 7374
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103