Læserbrev: Fjernvarmen bliver ikke dyrere - tværtimod

Presse

Der er udsigt til lavere fjernvarmepriser allerede i 2015.

I et par læserbreve har Henrik Høeg stillet spørgsmålstegn ved det økonomisk fornuftige i at ombygge Helsingør Kraftvarmeværk – det bliver dyrere for fjernvarmekunderne i Helsingør, er Henrik Høegs budskab.

Men jeg har en god nyhed til Henrik og til alle andre fjernvarmekunder i Helsingør: Det bliver ikke dyrere at være fjernvarmekunde – tværtimod!

Henrik Høeg har regnet sig frem til at det bliver 3100 kr. dyrere for hver af de 13.000 fjernvarmekunder når først, Helsingør Kraftvarmeværk er ombygget. Vores beregninger viser det stik modsatte. De viser en besparelse på omkring en femtedel. om året for en almindelig familie i parcelhus. Men det er ikke sikkert, at fjernvarmekunderne skal vente, til ombygningen står klar, vi forventer nemlig at sætte prisen ned med omkring 400 kr. om året allerede fra næste år.

En besparelse, der kommer ovenpå tre år med uændrede priser for fjernvarmen. Det vil med andre ord sige, at hvis man indregner almindelig inflation og prisudvikling, så har der allerede nu været tale om et reelt fald i fjernvarmeprisen for familien Helsingør i de sidste tre år. Når priserne er blevet holdt i ro trods stigende afgifter til staten, så skyldes det effektiviseringer og optimeringer i Forsyning Helsingør. Effektiviseringer og optimeringer, som en samling af virksomheden på Energivej vil skubbe yderligere til.


Lad mig nu endnu engang slå fast; Som bestyrelse er det vores job at forvalte borgernes penge via kommunens ejerskab af Forsyning Helsingør. Det er jeg meget bevidst om, og vi arbejder også fremadrettet på at sænke fjernvarmeprisen yderligere, og med fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk, forventer vi at kunne sænke prisen på grund af lavere udgifter til brændsel.

Per Tærsbøl
Bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og Helsingør Kraftvarmeværk.