Nordsjællands Politi samarbejder med Forsyning Helsingør

Presse

Fremover skal Forsyning Helsingørs medarbejdere hjælpe med at skabe trykhed i Helsingør og resten af Nordsjælland. Forsyning Helsingør har nemlig indledt et samarbejde med Nordsjællands Politi, hvor Forsyning Helsingørs medarbejdere vil kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Fremover skal Forsyning Helsingørs medarbejdere hjælpe med at skabe trykhed i Helsingør og resten af Nordsjælland. Forsyning Helsingør har nemlig indledt et samarbejde med Nordsjællands Politi, hvor Forsyning Helsingørs medarbejdere vil kontakte politiet, hvis de ser noget mistænkeligt.

Knap 50 medarbejdere fra Forsyning Helsingør har holdt et møde med politiet og fik udleveret et såkaldt ”actioncard”, hvorpå der står et par gode råd om, hvad man skal gøre, hvis man ser noget mistænkeligt. Budskabet fra politiet er klart; hellere ringe én gang for meget end én gang for lidt.

”Da politiet henvendte sig til os med et ønske om at samarbejde, var vi ikke i tvivl. Vi er glade for, at vi kan hjælpe politiet og være med til at skabe trykhed for borgerne i og omkring Helsingør”, siger spildevandschef, Morten Timmermann. ”Vi er alligevel ude på gaderne, så kan vi ligeså godt holde øjne og øre åbne og hjælpe politiet, så godt vi kan”, forklarer Morten.

Nordsjællands Politi er glade for samarbejdet
Hos Nordsjællands Politi er man glade for samarbejdet. Stationschef, Niels Jørgen Møller, sætter pris på samarbejdet med Forsyning Helsingør: ”Vi håber, at samarbejdet med Forsyning Helsingør kan hjælpe med til at skabe en større tryghed for borgerne i Nordsjælland. Vi beder ikke Forsyning Helsingør om at lave politiarbejde, blot at de informere os, hvis de observerer noget mistænkeligt”.

Udover dette samarbejde har Nordsjællands politi et pilotprojekt, der kaldes TRYK POLITI, hvor alle borgere kan tilmelde sig en sms-tjeneste, hvor de så modtager en sms, hvis politiet har brug for hjælp. ”Vi er ca. 800 politifolk i Nordsjællands Politi, og der bor ca. en halv mio. borgere i Nordsjælland, så hvis vi kan samarbejde med borgere og lokale virksomheder, så står vi meget stærkere, når vi skal forebygge og opklare kriminalitet”, forklarer Niels Jørgen Møller.

Om projekt TRYK POLITI
Projektet, TRYK POLITI, er et pilotprojekt, som indtil videre kun findes i Nordsjællands Politikreds. Hvis projektet bliver en succes, vil der blive taget stilling til, om projektet kan udbredes til andre dele af landet eller til hele landet.

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunder en rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejder målrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, spildevandschef, Morten Timmermann, mti@fh.dk, 4840 5310
Nordsjællands Politi, stationschef, Niels Jørgen Møller, njm002@politi.dk, 7258 6825
Forsyning Helsingør, kommunikationsmedarbejder, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103