Ny aftale sikrer Helsingør Kommune grønnere og mere sikker indsamling af dagrenovation

Presse

Mandag formiddag underskrev M. Larsen og Forsyning Helsingør en ny aftale om afhentningen af borgernes dagrenovation samt storskrald og haveaffald. Aftalen, som træder i kraft fra 1. maj betyder mere miljøvenlige og trafiksikre renovationsbiler til samme pris. Aftalen mellem M. Larsen og Forsyning Helsingør er resultatet af et EU-udbud, hvor fem vognmandsfirmaer bød på opgaven.

Mandag formiddag underskrev M. Larsen og Forsyning Helsingør en ny aftale om afhentningen af borgernes dagrenovation samt storskrald og haveaffald. Aftalen, som træder i kraft fra 1. maj betyder mere miljøvenlige og trafiksikre renovationsbiler til samme pris. Aftalen mellem M. Larsen og Forsyning Helsingør er resultatet af et EU-udbud, hvor fem vognmandsfirmaer bød på opgaven. 

Bestyrelsesformanden for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl, og adm. direktør for M. Larsen, Claus Barslund, underskrev mandag formiddag en ny aftale for afhentning af dagrenovation samt storskrald og haveaffald. Per Tærsbøl ser frem til et kvalitetsløft i dagrenovationen i Helsingør Kommune. 

- Den nye kontrakt træder i kraft 1. maj 2014 og løber fire år frem med mulighed for forlængelse på et år. Aftalen betyder, at kunderne i Helsingør får et kvalitets- og miljøløft i varetagelsen af dagrenovationen til den samme pris som tidligere, fortæller Per Tærsbøl. 

Adm. direktør i M. Larsen, Claus Barslund, er også meget glad for aftalen og muligheden for at fortsætte samarbejdet med Forsyning Helsingør. 

- Vi opererer på et meget konkurrencepræget marked, hvor der er skarpt fokus på prisen og kvaliteten af vores leverancer. Derfor er jeg meget glad for, at vi vandt EU-udbuddet, og at vi kan fortsætte vores gode samarbejde med Forsyning Helsingør, siger Claus Barslund. 

Mere miljøvenlige og sikre skraldebiler
Fremover vil skraldebilerne være udstyret med moderne diselmotorer, som vil minimere støjgener og partielforurening. I indre by får skraldebilerne elektriske komprimatorer, som kan komprimere affaldet med motoren slukket. 

De kommende skraldebiler er indrettet ergonomisk og trafiksikkerhedsmæssigt korrekt, så det sikrer det bedst mulige arbejdsmiljø for skraldemændene samtidig med, at trafiksikkerheden sættes i højsædet. 

Skraldebilerne har traditionelt svært ved at orientere sig i trafikken. Det bliver nu forbedret kraftigt ved hjælp af højresvingskameraer og biler med særligt godt udsyn fremad og til siden. Samtidigt er arbejdsmiljøet for skraldemændene blevet forbedret, så samlet set er håndteringen af dagrenovation blevet forbedret inden for den samme økonomiske ramme. 

Fakta
Forsyning Helsingør har været igennem et EU-udbud, hvor tilbuddene blev vurderet i forhold til pris, kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.

Fem vognmandsfirmaer valgte at byde på opgaven. Efter en grundig evaluering af de indkomne tilbud faldt valget på vognmandsfirmaet M. Larsen, som også i dag varetager opgaven i Helsingør Kommune. Kontrakten gælder fra 1. maj 2014 og fire år frem. Kontrakten kan efter gensidig overenskomst forlænges med yderligere et år. 

Udbuddet omfattede følgende delentrepriser:

Delentrepriser

Kontraktsum (ved 5 år i kr.)

Dagrenovation og husstandsindsamlet papir

77.931.755

Papir og glas fra kubeordning

5.449.950

Affald fra Genbrugspladsen

7.096.138

Storskrald og haveaffald

7.156.375

Adm. direktør i M. Larsen, Claus Barslund (tv.) og Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, underskrev mandag aftalen for kørsel af dagrenovation samt storskrald og haveaffald i Helsingør for de næste 4 år.

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunderen rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejdermålrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.

Om M. Larsen
M. Larsen blev etableret i 1947 og er i dag blandt de største vognmandsfirmaer i Danmark med mere end 250 biler og over 500 ansatte. Affaldshåndtering er M. Larsens kernekompetence, men de arbejder også med håndtering af fortroligt affald og distribution af stål i Danmark.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, 2758 6305
M. Larsen, adm. direktør, Claus Barslund, 4348 9203
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103