Ny genbrugsplads på Energivej

Presse

Forsyning Helsingørs bestyrelse besluttede på deres møde fredag den 19. september at arbejde for at etablere en genbrugsplads på Energivej på sigt.

Første skridt er at færdiggøre lokalplanen, og dernæst er det op til Byrådet at beslutte etableringstidspunktet, som skal koordineres med kommunal og fælleskommunal affaldsplanlægning. Byrådet skal godkende bestyrelsens beslutning og anbefaling på en ekstraordinær generalforsamling.

Helsingør-området har i mange år måtte klare sig med Skibstrup Affaldscenter som eneste genbrugsplads i området. Nye undersøgelser viser, at pladsen i Skibstrup er blandt Danmarks mest belastede genbrugspladser, og at en ny genbrugsplads på Energivej – tættere på kunderne – vil bidrage med et markant service- og miljøløft, da mere affald vil blive indsamlet til genanvendelse. Samtidigt vil det give et markant løft af arbejdsmiljøet for affaldsområdets ansatte.

- Vi har besluttet at indstille til Byrådet, at lokalplansarbejdet for Energivej fortsættes, så muligheden for, at byrådet kan beslutte etablering af en genbrugsplads på Energivej, er til stede, forklarer bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl.

Ny genbrugsplads vil gavne miljøet
Undersøgelser viser, at Helsingør er blandt de dårligste i feltet, når det kommer til at sortere affaldet på en hensigtsmæssig måde. Vi har alt for meget genanvendeligt affald i dagrenovationssækken. Det er disse ressourcer, vi kan få nyttiggjort ved at gøre det nemmere for kunderne at sortere deres affald.

- I fremtiden skal vi blive endnu bedre til at udnytte ressourcerne i affaldet, og derfor er det vigtigt ikke at lukke nogle døre, som kan lede til en endnu bedre affaldssortering i Helsingør. Med bestyrelsens beslutning og indstillingen til Byrådet signalerer Forsyning Helsingør, at vi vil være med til at tage ansvar for Helsingør Kommunes klima- og miljømålsætninger, og at vi ønsker at matche udviklingen inden for affaldsplanlægningen med en flot, moderne og effektiv genbrugsplads forklarer næsteformand i Forsyning Helsingør, Gitte Kondrup.

Ny genbrugsplads vil ikke blive dyrere for borgerne
Anlægsprisen for etableringen af en ny supplerende genbrugsplads er ca. 40 mio. kr. En stor del af de penge er allerede lagt til side i renovationsfonden, og Forsyning Helsingørs beregninger viser, at det ikke bliver dyrere at komme af med affaldet i Helsingør.

- Vores beregninger viser, at det ikke bliver dyrere at komme af med affaldet.  Meget af det affald vi sorterer forkert, f.eks. papir, træ, pap, flasker og glas, betaler vi en høj pris for at få brændt på Nordforbrænding. Ved at få det udsorteret og sendt til genanvendelse kan vi få nedbragt udgiften til behandling af affaldet, og for mange produkter, som f.eks. papir og pap, kan vi i stedet modtage betaling. Det er godt købmandskab, samtidigt med at vi gavner miljøet, slutter Per Tærsbøl.

Om Forsyning Helsingør
Forsyning Helsingør leverer el, varme samt vand og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk. Det er vores mål at levere ydelser af høj kvalitet og give vores kunder en rigtig god service. Forsyning Helsingør har fokus på miljø og innovation og arbejder målrettet på at skabe løsninger, der beskytter miljøet lokalt, nationalt og globalt.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, 2758 6305
Forsyning Helsingør, næstformand, Gitte Kondrup, 2531 3884
Forsyning Helsingør, adm. direktør, Jacob Brønnum, jbr@fh.dk, 4840 5100
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103