Nyt driftscenter et skridt nærmere

Presse

Bestyrelsen for Forsyning Helsingør har besluttet at etablere et nyt driftscenter på Energivej.

Grundige overvejelser og analyser ligger bag beslutningen, som vil styrke det kommunaltejede forsyningsselskab til gavn for Helsingørs borgere. Beslutningen skal nu godkendes i byrådet på en ekstraordinær generalforsamling.

eksterioer_driftsgaarden_17092014_version_01.jpg

Forsyning Helsingør er – med bestyrelsens beslutning – klar til at fortsætte rejsen med at indfri de synergieffekter og effektiviseringsgevinster, som var hensigten, da Helsingør Kommune dannede Forsyning Helsingør tilbage i 2009.

- Da jeg og den nye bestyrelse tiltrådte i starten af året, slog jeg fast, at jeg ville arbejde for høj forsyningssikkerhed og lave priser. Jeg ville ikke bygge prestigebyggerier og forsyningsslotte, men sikre mig at priserne blev holdt i ro – og gerne sættes ned - samtidig med, at Forsyning Helsingør udvikles, så virksomheden står bedst muligt rustet til fremtiden. Med fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk og etableringen af et driftscenter ved siden af har vi skabt fundamentet for både lavere priser samt et robust lokalt forsyningsselskab med lokale arbejdspladser til følge, forklarer bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør Per Tærsbøl.

Forsyning Helsingørs kommende driftscenter har været genstand for mange grundige overvejelser og analyser gennem de sidste to år. Analyserne peger på, at placeringen på Energivej er den mest hensigtsmæssige. Det tidligere Helsingør Sygehus har været i spil som en mulig placering for driftscenteret, men med planerne om at placere sundhedshuset samme sted, peger pilen nu entydigt på en placering af driftscenteret på Energivej.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg er en grundig mand, som gerne vil have et fuldt beslutningsgrundlag, før jeg træffer beslutninger. Det er også tilfældet her. Vi har fået undersøgt sagen til bunds, og jeg er sikker på, at en placering af et driftscenter på Energivej vil komme Helsingør som by og Forsyning Helsingør til gavn, slår Per Tærsbøl fast.

Enig bestyrelse går til Byrådet
Bestyrelsen bag Forsyning Helsingør har siden de tiltrådte ved årsskiftet drøftet etableringen af driftscenteret, og det er en enig bestyrelse, der går til Byrådet for at få godkendt investeringen.

- Det giver simpelthen god mening at samle Forsyning Helsingørs medarbejdere et sted, når de skal samarbejde på tværs af forsyningsgrenene, dele biler og andet materiel. Bestyrelsen har besigtiget Forsyning Helsingørs eksisterende lokaler og grunde, og det er vores klare vurdering, at det ikke er muligt at samle virksomheden på de nuværende lokationer, udtaler næstformand Gitte Kondrup.

- Placeringen på Energivej – tæt op ad Helsingør Kraftvarmeværk og på sigt en kommende genbrugsplads – er på mange måder helt optimal. Dels vil det skabe grobund for mere liv i erhvervsområdet, og dels frigiver det nogle af Forsyning Helsingørs nuværende grunde til andre formål. Særligt grunden på Haderslevvej tæt på Cinema-centeret indeholder nogle spændende perspektiver for byudvikling af området. Det er også derfor, at det er en samlet og enig bestyrelse, der vil indkalde til ekstraordinær generalforsamling i Byrådet for at få godkendt investeringsbeslutningen, fortsætter Gitte Kondrup

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, 2758 6305
Forsyning Helsingør, næstformand, Gitte Kondrup, 2531 3884
Forsyning Helsingør, adm. direktør, Jacob Brønnum, jbr@fh.dk, 4840 5100
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103