Overtagelse af Kelleris Fjernvarme sikrer beboerne Iavere fjernvarmepriser

Presse

Pr. 2. november 2010 bliver Kelleris Fjernvarmeværk i Espergærde overtaget af Forsyning Helsingør - og resultatet bliver Iavere priser for beboerne i omradet.

Pr. 2. november 2010 bliver Kelleris Fjernvarmeværk i Espergærde overtaget af Forsyning Helsingør - og resultatet bliver Iavere priser for beboerne i omradet.

Efter planen etablerer Forsyning Helsingør en forbindelse mellem Kelleris Fjemvarmeværk og Forsyning Helsingørs eksisterende rørsystem, som ligger i cykelstien mellem Hombækvej og Grydemoseskolen. Dette vii ske inden udgangen af året. Indtil forbindelsen er etableret, vil den nuværende ejer energiselskabet E.ON i en overgangsperiode fortsat Ievere varme fra Kellerisværket. Men pr. 2. november 2010 står Forsyning Helsingør som ejer og ansvarlig for varmeforsyning til området. Overtagelsen er resultatet af et samarbejde mellem energiselskabet E.ON, Forsyning Helsingør og Varmegruppen  Kelleris, der bestar af frivillige beboerrepræsentanter. Overtagelsen af varmeforsyningen  til Kelleris samt overtagelsestidspunktet  er dog forbeholdt endelig godkendelse af bestyrelsen i Forsyning Helsingør pa møde torsdag den 4. november.

Opført af NESA i 1995
Overtagelsen beror pa mange års frustration over høje fjemvarmepriser  blandt beboeme, der er tilknyttet Kelleris Fjemvarmeværk. Det var oprindeligt NESA, der fik opført værket i 1995. I maj måned 2005 informerede NESA beboeme om, at der var oparbejdet en gæld på 1 million kroner - og at værket blev overtaget af energiselskabet E.ON. Stærkt stigende gaspriser gav  fjemvarmepriseme et yderligere skub op. Det fik beboeme til at etablere Varmegruppen Kelleris, der skulle kæmpe for Iavere priser.

Fra dialog til konkret løsning
Siden 2006 har der været dialog mellem E.ON og Varmegruppen Kelleris for at finde en løsning pa de høje fjemvarmepriser.  Parallelt med dette har E.ON haft dialog med Helsingør Kommune- og fra efteraret 2009 har der været trepartsforhandlinger med E.ON, Forsyning Helsingør  og Varmegruppen Kelleris, der endte med en aftale og en konkret løsning, som aile kunne acceptere. De involverede parter er repræsenteret af henholdsvis salgs- og marketingchef Henrik Rasmussen fra E.ON, varmechef Steffen Agger fra Forsyning Helsingør samt Anders Honore Dancker og Per Harder fra Varmegruppen Kelleris.

En lykkelig afslutning
"For os er det en lykkelig afslutning - vi ved, at andre kæmper samme kamp mod høje fjemvarmepriser uden tilsvarende resultater. Derfor paskønner vi i høj grad den mulighed, der opstod med tilslutning til Forsyning Helsingør", lyder det fra Varmegruppen Kelleris. Fra E.ON er der ogsa tilfredshed med løsningen: "Vi ønsker den bedst mulige løsning for vores kunder. I tilfældet med Kelleris resulterede kombinationen af anlægsgæld, et lille kundegrundlag og stigende gaspriser i høje fjemvarmepriser. Forsyning Helsingør har en helt anden baggrund for at kunne tilbyde Iavere priser til fordel for Kelleris forbrugeme. Hos E.ON er vi glade for at være en del af en konstruktiv løsning, der er opstaet gennem positiv dialog", udtaler Henrik Rasmussen fra E.ON. Fra varmechef Steffen Agger, Forsyning Helsingør lyder det afslutningsvis: "I Forsyning Helsingør glæder vi os over at kunne medvirke til denne løsning for de 121 huse i Kelleris. I den forbindelse skal det pointeres, at løsningen er udgiftsneutral for de øvrige godt 12.000 husstande, som får fjemvarme fra Forsyning Helsingør. I de kommende 10-12 år er det strategien, at miljøvenlig fjemvarme baseret pa C02 neutrale energikilder skal udbygges til aile byområder i kommunen, herunder den øvrige del af Espergærde og Kvistgard sarnt til Hellebæk­, Ålsgarde området".