Regn over Helsingør gav få problemer

Presse

Regnhændelsen lørdag aften og natten til søndag den 14. og 15. august gav små 50 mm regn i Helsingør området. Det er væsentlig mindre end de ca. 90 mm som nabokommunerne mod København fik ved samme regnhændelse.

Regnhændelsen lørdag aften og natten til søndag den 14. og 15. august gav små 50 mm regn i Helsingør området. Det er væsentlig mindre end de ca. 90 mm som nabokommunerne mod København fik ved samme regnhændelse.

I Helsingør gav regn anledning til relativ få alvorlige hændelser, omend mange har fået vand i kældre, i haverne og på marker. Hornbækvejen i Espergærde stod vandet relativt højt, da det offentlige vandløb Munkesø-vandløbet ikke kunne bortlede de tilstrømmende regnmængder.

I Hornbæk på N. P. Jørgensens Vej var der ligeledes problemer, idet regnvand på spildevandsledningen fik dækslerne til at skyde op og overskyllede vejen og enkelte nærliggende haver.

”Forsyningsselskabets vagt har haft travlt. Alene vores pumpefolk har haft 70 alarmer om pumpestationer med overløb,” fortæller spildevandschef Morten Timmermann. Dertil kommer en række henvendelser fra husejere og andre borgere om store og små problemer med regnvejret.

Har man fået vand i kælderen skal man melde det til sit forsikringsselskab. Forsyning Helsingør hører også gerne om det på mail spildevand@fh.dk.

De mange overløb fra forsyningsselskabets ledningsnet og fra naboselskaberne vil formentlig forringe badevandskvaliteten de kommende dage.

Adm. Direktør for Forsyning Helsingør, Jacob Brønnum, oplevede selv den kraftige regn. ”Jeg glæder mig over, at vi har medarbejdere på vagt. De kan ikke stoppe regnen, men de kan forebygge en del og begrænse skaderne, når uheldet er sket”.

Metrologerne lover os, at vi i årene frem får hyppige og kraftige regnbyger som følge af den globale opvarmning. Det er dog ikke kloakkerne alene som skal modtage regnvandet. Forsyning Helsingør vil i de kommende år have øget fokus på håndteringen af regnvand, både i forhold til at kunne håndtere regnvandet lokalt, og i forhold til en nyttiggørelse af regnvandet.

Regnvand vil indgå som en væsentlig parameter i den kommende revision af kommunens spildevandsplan, som ventes færdig om ca. 1 år.

Spørgsmål vedr. denne pressemeddelelse kan stilles til spildevandschef, Morten Timmermann på 48 40 53 10.