Udgifter til kloakering i det åbne land er højere end forventet

Presse

Forsyning Helsingør beder kommunen om at revurdere spildevandsplanen

Forsyning Helsingørs udgifter til kloakering af det 124 ejendomme i det åbne land bliver væsentligt højere end forventet. Derfor satte selskabets bestyrelse på sit møde den 9. april projektet i bero, indtil Helsingør Kommune har haft mulighed for at foretage en ny vurdering af de samfunds- og miljømæssige forudsætninger. Det fortæller bestyrelsesformand Per Tærsbøl, der samtidig oplyser, at beboerne på de berørte ejendomme er informeret om beslutningen:

– Nye oplysninger peger på, at udgifterne til kloakering af de pågældende områder bliver mere end dobbelt så høje som forventet, da den seneste spildevandsplan blev vedtaget. Dertil skal så lægges ejernes tilslutningsafgift. I den situation er det nødvendigt at standse op og foretage en fornyet vurdering, så vores kunder ikke belastes af unødvendige udgifter. Det går vi ud fra, at byrådet er enigt med os i, selvom det kan medføre ændringer i spildevandsplanen.

De 124 ejendomme er beliggende i Bøtterup, Plejelt, Havreholm, Tinkerup og Skovhuse. Da den nuværende spildevandsplan blev vedtaget i 2013, var det forventningen, at de pågældende ejendomme kunne kloakeres for cirka 120.000 kr. pr. ejendom. Ifølge den seneste udregning foretaget af Forsyning Helsingørs rådgivere bliver prisen mere end dobbelt så høj og forventes at nå op på 290.000 kr. Dertil skal lægges ejernes egne udgifter til omlægning af kloakkerne på den private matrikel.

– Det er nu op til kommunen at beslutte det videre forløb. Opgives fælleskloakering i de berørte områder, skal ejerne af de berørte matrikler foretage privat spildevandsrensning, f.eks. ved hjælp af biologiske mikroanlæg. Ejerne må ikke forvente lavere tilslutningsafgifter, medmindre de allerede har investeret i tilstrækkelig individuel spildevandsrensning, slutter Per Tærsbøl.

Kloakeringen af de pågældende områder var planlagt til 2015 og 2016, og de berørte ejendomme er netop orienteret. I henhold til den nuværende og den tidligere spildevandsplan har Forsyning Helsingør i løbet af de seneste 14-15 år kloakeret cirka 1.000 sommerhuse i Hornbæk og Langesø. Dertil kommer, at selskabet de seneste tre år har kloakeret 182 ejendomme i det åbne land.

Kontakt

Per Tærsbøl, bestyrelsesformand,

telefon 2758 6305, e-mail: per11@helsingor.dk

Morten Timmermann, vandchef,

telefon 3091 1340, e-mail mti@fh.dk

Hans Kristian Harbo, kommunikations- og presseansvarlig,

Telefon 2483 7178, e-mail hkh@fh.dk