Udsigt til lavere varmepriser

Presse

Bestyrelsen i Forsyning Helsingør A/S godkendte i onsdags planerne for fornyelse af Helsingør Kraftvarmeværk. Dermed er der udsigt til lavere varmeregninger for selskabets kunder.


Bestyrelsen i Forsyning Helsingør A/S godkendte i onsdags planerne for fornyelse af Helsingør Kraftvarmeværk, så det fremover kan anvende træflis til produktionen af varme og elektricitet. Helsingør Kraftvarmeværk ejes i fælleskab af I/S Nordforbrænding og Forsyning Helsingør. Dermed er der udsigt til lavere varmeregninger for selskabets fjernvarmekunder. Sagen skal nu behandles på selskabets ordinære generalforsamling i byrådet den 26. maj, hvor Helsingør Kommune skal give deres samtykke til projektet.

Efter tre år med stabile priser for fjernvarmen er der nu udsigt til endnu en god nyhed for fjernvarmekunderne i Helsingør-området.

- Når ombygningen af Helsingør Kraftvarmeværk står klar om ca. tre år, vil det betyde markant lavere priser. Vores nuværende beregninger viser, at prisen for en almindelig familie i parcelhus vil falde med ca. 3000 kr. om året. Samtidig vil produktionen af fjernvarme blive CO2-neutral, så der er flere ting at glæde sig til, fortæller bestyrelsesformand for Forsyning Helsingør og Helsingør Kraftvarmeværk, Per Tærsbøl.

Måske lavere varmepriser allerede i 2015
Forsyning Helsingørs bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, satte sig for bordenden hos det kommunalt ejere forsyningsselskab i starten af januar 2014, og han har et stort fokus på at sikre, at selskabet forsat bliver drevet økonomisk effektivt, dog uden at gå på kompromis med hverken forsyningssikkerheden, miljøet eller servicen.

- Jeg er trådt ind i en virksomhed, som har en fornuftig økonomi, og som bliver drevet professionelt og effektivt. Det viser årsregnskabet for 2013 tydeligt, og den forrige bestyrelses arbejde lagde grundstenen til dette. De sidste tre år har det været muligt at holde priserne i ro, og det er i sig selv flot, fortæller Per Tærsbøl. Med ombygningen af Helsingør Kraftvarmeværk kan vi se frem til et fald i prisen på varme indenfor en overskuelig periode, men mit håb og forventning er, at vi allerede kan sænke prisen en smule for fjernvarmekunderne fra starten af 2015.

Det er købet af Helsingør Kraftvarmeværk, der nu ser ud til at blive til gavn for selskabets fjernvarmekunder.

- Budgettet for 2015 er ikke lagt endnu, så jeg kan ikke sige så meget om, hvor stor en besparelse, der vil komme fra 2015. Men når bestyrelsen og jeg kigger på tallene, så vil jeg gerne melde ud, at jeg håber og forventer en reduktion på varmeregningen. Der er en sund økonomi i selskabet, og Forsyning Helsingør arbejder fornuftigt med at effektivisere og optimere deres produktionsapparat, så jeg synes, det ser meget positivt ud, slutter Per Tærsbøl.

Kontaktinformation
Forsyning Helsingør, bestyrelsesformand, Per Tærsbøl, 2758 6305
Forsyning Helsingør, administrerende direktør, Jacob Brønnum, jbr@fh.dk, 4840 5100
Forsyning Helsingør, kommunikations- og presseansvarlig, Thomas Lungholt, tlu@fh.dk, 4840 5103