Aftale om køb af 40.000 affaldsbeholdere på plads

Affald

PWS Danmark skal levere beholdere, så kunderne fra efteråret 2019 kan begynde at sortere husholdningsaffald i fem forskellige fraktioner.

none

Billedtekst: Aftalen blev indgået mellem Kjeld Jensen, adm. direktør i PWS Danmark A/S og Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør. De to er her placeret ved siden af en af de nye 240 liters affaldsbeholder.

Forsyning Helsingør har lagt sidste hånd på en aftale med PWS Danmark A/S om leverance af ca. 40.000 affaldsbeholdere til vores nye indsamlingssystem for husholdningsaffald. Fra 17. september 2019 og frem til udgangen af 2020 rulles de nye beholdere ud til kunderne i enfamilieboliger, etageboliger, sommerhuse og den gamle del af Helsingør By.


Det nye indsamlingssystem skal øge genanvendelsen i Helsingør Kommune og gøre, at ressourcerne i affaldet bliver udnyttet – fx som nyt materiale til nye produkter eller til produktion af biogas. Derfor skal kunderne til at sortere affaldet i fem forskellige fraktioner; pap/papir, plast, metal, madaffald og restaffald. Målet er at 50 procent af husholdningsaffaldet bliver genanvendt i 2022.

Ud af de 40.000 beholdere vil de 30.000 være 2-rums beholdere til enten metal/plast eller madaffald/restaffald på 240 liter. De sidste 10.000 beholdere er forbeholdt etageboliger eller områder, der ønsker større beholdere til de enkelte fraktioner til placering på fællesarealer.

De fleste enfamilieboliger har allerede i dag beholdere til pap/papir.

Læs mere om indsamlingssystemet.