Farvel til papirkuber på udvalgte steder

Affald

Med mere sortering ved husstandene er der ikke længere behov for papirkuber på 40 steder i kommunen.

Papirkube på Uffesvej

Det er blandt andet her på Uffesvej i Helsingør, at papirkuben forsvinder.

Snart vil 40 offentlige papirkuber rundt om i Helsingør Kommune blive fjernet. Papirkuberne nedlægges, fordi de er placeret i områder, hvor der ikke længere er behov for dem. Det skyldes, at de omkringliggende husstande allerede har fået egne beholdere til papir og småt pap ved husstanden eller benytter fælles affaldsbeholdere til papir og småt pap ved deres etagebyggeri.

Papirkuber får ny placering 
De fjernede papirkuber vil ikke gå til spilde. Flere af dem vil blive flyttet til andre steder i kommunen, hvor der i dag står gamle papirigloer. Dette sker på ca. 30 steder i kommunen, hvor borgerne kan se frem til, at papirigloerne bliver skiftet ud med nogle mere moderne kuber. 

Arbejdet med at fjerne og omplacere papirkuberne starter i uge 26 og vil foregå hen over sommeren. Bemærk, at der kan være dage, hvor der mangler kuber til papir på de ca. 30 steder, hvor papirigloerne udskiftes. Det skyldes, at de gamle først skal fjernes, inden de nye kan sættes op.

Papiriglo Mads Holms Ve
Papirigloen på Mads Holms Vej i Helsingør er en af de ca. 30 igloer i kommunen, der bliver udskiftet med en mere moderne kube. 

Se kort over placeringer
Der vil fortsat være mere end 100 standpladser med papirkuber i kommunen. Disse er typisk placeret centrale steder i kommunen, hvor kunderne ofte kommer forbi, fx ved indkøbscentre eller supermarkeder. Placeringerne af papirkuberne kan ses på dette kort. Vær opmærksom på, at kortet vil blive opdateret løbende i takt med, at de 40 papirkuber fjernes og omplaceres. 

Gamle papirigloer kan genanvendes
De gamle papirigloer er lavet af glasfibermateriale, metal og stål. Efter nedtagning af igloerne vil de blive skilt ad, så glasfiberdelen kan sendes til affaldsforbrænding, mens metal- og ståldelen kan sendes til genanvendelse og bruges til at lave nye metal- og stålprodukter. 

Papir- og småt papbeholder ved husstanden eller etageboligen
Bor du i villa, parcel- eller rækkehus, og har en lille 140 liter beholder til papir og småt pap, har du mulighed for gratis at bytte den ud med en større beholder på 240 liter. Kontakt Forsyning Helsingør på kundeservice@fh.dk eller tlf. 48 40 50 50 for at høre mere om denne mulighed. 

Bor du i et etagebyggeri og mangler en fælles beholder til papir og småt pap, skal du kontakte din ejendomsadministrator, vicevært eller formand med henblik på at få en

Papirkuber i bymidten
Beboere i Helsingør bymidte kan nemt aflevere papir og småt pap ved en af de fem affaldsøer i bymidten. Derudover er der yderligere fem placeringer med papirkuber i og omkring bymidten, som kan benyttes som et supplement til affaldsøerne. De fem placeringer er:

  1. Rosenhøj 11, 3000 Helsingør
  2. Herluf Trolles Vej 2B, 3000 Helsingør
  3. Strandgade 93A, 3000 Helsingør
  4. Lundegade 3, 3000 Helsingør
  5. Fiolgade 22A, 3000 Helsingør