Beboere informeres om affaldssortering

Affald

Alle beboere i udvalgte etageboliger og rækkehuse med fælles affaldsløsninger har fået besked om den nye affaldsordning.

none


Snart starter de første borgere i Helsingør Kommune med at sortere husholdningsaffaldet i metal, plast, pap/papir, madaffald og restaffald. Den øgede sortering skal være med til at styrke genanvendelsen, så ressourcerne i affaldet kan blive brugt bedre end i dag – til gavn for miljøet. Første etape af den nye affaldsordning starter fra 3. februar og gælder ca. 1.700 husstande i etageboliger og visse rækkehuse med fælles løsninger. Endvidere er 21 kommunale institutioner med i første runde.

Der er lavet direkte aftaler med alle berørte bolig- og ejerforeninger samt kommunale institutioner i første etape og udpeget kontaktpersoner, der skal hjælpe den nye affaldsordning på vej. Samtidig har alle beboere og institutioner, der skal i gang med at sortere her til februar, fået direkte besked via e-boks. 

”Det er vigtigt, at den nye affaldsordning med mere sortering kommer godt i gang. Derfor har vi forberedt individuelle løsninger i dialog med alle konkrete bolig- og ejerforeninger i første etape. Samtidig har vi udarbejdet en startpakke med informationsmateriale til borgerne inklusiv køkkenspand, poser og sorteringsvejledning”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og fortsætter:

”Vi skal alle til at sortere mere af vores affald, så vi kan genanvende ressourcerne og dermed minimere miljøbelastning og klimaaftryk. Jeg håber, at borgerne i kommunen vil bruge lidt ekstra energi på sorteringen og dermed tage et medansvar for, at det bliver gjort rigtigt.  Jo bedre vi er til at sortere – jo mere kan vi genanvende. Dit og mit affald tæller”.

Start i Espergærde, Snekkersten og Kvistgård
De etageboliger, rækkehuse og kommunale institutioner, der er med i første etape er hovedsagligt placeret i Espergærde, Snekkersten og Kvistgård.

Anden etape sker i efteråret 2020, hvor de nye affaldsbeholdere udrulles til resten af husstandene i etageboliger, rækkehuse, kommunale institutioner og erhvervskunder med fælles løsninger. Grundejer- og boligforeninger, der vælger at etablere nedgravede affaldsløsninger kobles på løbende.

Der ses på forskellige affaldsløsninger tilpasset udfordringerne i bykernen i Helsingør. Udrulning af den nye affaldsordning i bykernen afhænger af, hvilke løsninger politikerne i Byrådet vælger. Planen er, at den politiske beslutning foreligger medio 2020.

Forsyning Helsingør har kontaktet alle bolig- og ejerforeninger i kommunen for i fællesskab at forberede udrulningen af den nye affaldsordning.

Den nye affaldsordning med mere sortering skal være med til, at Helsingør Kommune kan nå målet i den nationale affaldsplan og i kommunens Ressource- og Affaldsplan om, at 50 procent af husholdningsaffaldet skal gå til genanvendelse i 2022. I 2018 var tallet 34 procent.