Bestil afhentning af tekstilaffald og farligt affald

Affald

Fra den 1. maj og i løbet af maj kan kunder i kommunen få afhentet deres tekstilaffald og farligt affald.

tekstil

Fra 1. maj træder den nye ordning med afhentning af tekstilaffald og farligt affald i kraft, således kan alle husstande nu bestille deres første afhentning og få afhentet tekstilaffald og farligt affald i løbet af maj. Afhentningstidspunkter er de samme som i storskraldsordningen og finder sted 6 gange om året: i januar, februar, marts, maj, september og november. Den konkrete afhentningsdato afhænger af adressen og kan ses i tømmekalenderen, der findes på www.fh.dk eller i app’en Affaldsportal.

Bestil afhentning af tekstilaffald og farligt affald. Bestillingen skal ske seneste to hverdage inden afhentningsdatoen. Skal du have afhentet både tekstilaffald og farligt affald skal du tilmelde dig begge afhentninger.

Du kan også fortsat selv aflevere dit farlige affald og tekstilaffald på vores to genbrugspladser: Cirklen - Helsingør Genbrugsplads og på Skibstrup Genbrugsplads, hvis du har behov for det.

Sådan afleverer du tekstilaffald
Tekstilaffaldet skal være i en klar plastsæk med knude på – det er nemlig vigtigt, at tekstilerne ikke bliver våde, ellers bliver de hurtigt mugne. Stil sækken med tekstilaffald dér, hvor du også lægger dit storskrald – et sted, ladbilen kan køre til, det vil ofte være ved matrikelskel. Bemærk at genbrugstøj ikke er tekstilaffald og skal afleveres i containere rundt om i byen og på de to genbrugspladser.

I vores sorteringsguide kan du se, hvad du må sorterer som tekstilaffald.

Sådan afleverer du farligt affald
Stil den røde miljøkasse med farligt affald dér, hvor du også lægger dit storskrald – et sted, ladbilen kan køre til, det vil ofte være ved matrikelskel. Den røde kasse må max veje 4 kg og skal være lukket samt foret med den tilhørende plastpose, du har fået med. Din fyldte kasse bliver byttet med en ny.

I vores sorteringsguide kan du se, hvad du må komme i kassen til farligt affald.

Har du ikke en rød miljøkasse, kan du altid afhente en på en vores to genbrugspladser. Alternativt kan du ringe til Kundeservice på 48 40 50 50 og få den leveret på hjemmeadressen.

Rød miljøkasse - farligt affald