Byggeriet af bynær genbrugsplads sat i gang

Affald

Genanvendelse af ressourcer og direkte genbrug er hovedtema på kommende genbrugsplads.

Genbrugsplad foran Forsyning Helsingørs andre bygninger

Bestyrelsesformand Jens Bertram tog i dag første spadestik til Forsyning Helsingørs nye bynære genbrugsplads. Starten på byggeriet blev markeret i selskab med blandt andre totalentreprenøren NCC Danmark, der sammen med Arkitektfirmaet Friis Andersen som underrådgiver har ansvaret for projektet. Genbrugspladsen bliver placeret på Energivej i udkanten af Helsingør – kun fire kilometer fra bykernen – og over for Forsyning Helsingørs eget driftscenter. 

Hensyn til cirkulær økonomi er tænkt ind i projektet, der får særlig fokus på genanvendelse af ressourcer og direkte genbrug af materialer.

Jeg glæder mig til en ny genbrugsplads, der viser gode løsninger inden for genanvendelse af ressourcer, direkte genbrug og brugervenlighed.
Jens Bertram, bestyrelsesformand


”Nu er vi kommet et spadestik tættere på den nye bynære genbrugsplads, der giver særligt borgere i den sydlige del af kommunen kortere afstand til at komme af med pap, plast og andet affald på en god og miljørigtig måde. Jeg glæder mig til en ny genbrugsplads, der er viser gode løsninger inden for genanvendelse af ressourcer, direkte genbrug og brugervenlighed”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.  

Byggeriet af ny genbrugsplads sat igang


Byggeperioden forventes at vare indtil sommeren 2022. Totalentreprenøren NCC Danmark er en af Nordens førende virksomheder inden for byggeri og har stor erfaring med konstruktion af industrielle anlæg og offentlige bygninger, veje, broer samt andre former for infrastruktur.

Og så sætter vi pris på at være med til at skabe en moderne genbrugsplads, som beboerne i Helsingør vil få stor glæde af.
Bjarki Finnbogason, områdedirektør i NCC


”Projektet taler ind i den type opgave, som vi rigtig gerne vil løse, hvor størrelsen og kompleksiteten passer godt til os. Vores kompetencer kommer netop bedst i spil i en totalentreprise, hvor vi er inde over alle faser af projektet og har indflydelse på løsningerne. Det er sådan, vi skaber størst værdi for projektet, fordi vi kan hente alle de nødvendige ekspertfagligheder ind fra andre afdelinger i vores virksomhed til at kvalificere projektet. Og så sætter vi pris på at være med til at skabe en moderne genbrugsplads, som beboerne i Helsingør vil få stor glæde af”, siger områdedirektør Bjarki Finnbogason fra NCC’s beton & anlægsdivision.

Ny genbrugsplads

Genbrugspladsen på 11.300 m2 får en cirkulær gæsterute, hvor kunden bliver ledt forbi både et særligt hus beregnet til direkte genbrug af forskellige materialer, rum til farligt affald samt containere til de forskellige genanvendelige fraktioner.

Arkitekturen i projektet følger et cirkulært motiv – med plads til fremtidig fleksibilitet på containerpladsen. Parkering ved containerne er overdækket – og alle tagflader er med grønne tage, der spiller flot sammen med det visuelle udtryk fra Forsyning Helsingørs driftscenter på den modsatte side af vejen, hvor der er vilde rabatter og rustrøde facader.

Byggeriet af den nye bynære genbrugsplads i Helsingør er en af de indsatser, der skal sikre mere genanvendelse af husholdningsaffaldet i kommunen. Målet er 50 procent i 2022. I 2020 genanvendte kommunens borgere 35 procent.

Ny genbrugsplads