Coronahjælp: Erhvervsliv gode til at bruge håndværkertime

Affald

Det lokale erhvervsliv er flittige til at benytte den ekstra åbningstid på Genbrugspladsen.

none


Siden 14. april har håndværkere og andre virksomheder haft en time ekstra om morgenen i hverdagene fra kl. 7.00 – 8.00 til at komme af med affald på genbrugspladsen ved Skibstrup. Håndværkertimen er forbeholdt erhverv med betalt adgang til pladsen og er indført for at støtte det lokale erhvervsliv under corona-krisen, hvor der af sundhedsmæssige årsager er indført adgangsbegrænsninger til pladsen.

Her - en uge efter introduktionen - viser besøgstallene, at erhvervslivet har taget godt imod det nye tiltag. I gennemsnit benytter ca. 35 biler den tidlige håndværkertime – og dermed har de erhvervsdrivende mulighed for at komme hurtigere ind på genbrugspladsen end senere på dagen, hvor private borgere også kan bruge pladsen, og hvor risikoen for kø af ventende biler er størst.

”Det er glædeligt at se, at det lokale erhvervsliv har taget den nye håndværkertime til sig og er flittige brugere af den nye service. Vi vil gerne hjælpe lokale virksomheder i denne svære tid og ved at udvide åbningstiderne – kun forbeholdt erhverv – giver vi en hjælpende hånd, så de ikke skal bruge så meget tid i kø som ellers og dermed har lettere ved at drive deres forretning”, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Besøgstallene viser, at der typisk er mellem 30 – 50 erhvervsdrivende, der benytter sig af den ekstra åbningstid om morgenen fra kl. 7.00 – 8.00 på hverdage. 

haandvaerkertimen.gif

Da genbrugspladsen genåbnede den 31. marts skete det med adgangsbegrænsning på 15 biler max ad gangen – samt to biler til kompost. Samtidig er der på pladsen indført skærpet skiltning og øget fokus på at holde afstand og sikre god hygiejne for de besøgende og medarbejderne. Adgangsbegrænsningerne og sikkerhedstiltagene på pladsen blev indført for at sikre, at sundhedskravene fra Styrelsen for Patientsikkerhed overholdes og smitterisikoen mindskes.

Vent med at køre til genbrugspladsen
Forsyning Helsingør opfordrer stadig alle private borger til at vente med at køre på genbrugspladsen til det er absolut nødvendigt for at mindske kødannelse. Status efter de første godt tre uger viser, at antallet af besøgende dagligt i gennemsnit er ca. 750 og typisk ligger mellem 700 og 800 besøgende – dog med en smule flere i weekenderne.

total_besoegstal.gif

Selv om besøgstidspunkter og læssetider ændrer sig løbende, er erfaringen fra de første tre uger, at de fleste besøgende må forvente kø i større eller mindre grad. Det kan skifte fra dag til dag og time til time. Men med årligt ca. 265.000 besøgende på pladsen viser status, at det trods coronatid og adgangsbegrænsninger er lykkedes Forsyning Helsingør at fastholde en samlet besøgskapacitet, der kun er lidt under niveau sammenlignet med samme periode sidste år. 

Grafisk hjælp til besøgende
Nordsjællands Politi og Helsingør Kommunes trafikafdeling har løbende vurderet de trafikale forhold, og gør det fortsat for at sikre en smidig og sikker afvikling af trafikken til og fra genbrugspladsen.

Forsyning Helsingør arbejder lige nu på et grafisk kort over genbrugspladsen, så besøgende tydeligt kan se, hvor på pladsen de forskellige fraktioner er placeret – og dermed forberede sig bedre hjemmefra og pakke bilen optimalt, så besøgstiden minimeres – og køen kan blive mindre. Kortet vil blive offentliggjort på Forsyning Helsingørs hjemmeside fh.dk og på Facebook.

I forvejen kan kunderne forberede sig ved at bruge sorteringsguiden, følge vores coronaråd til genbrugspladsen eller følge med på Forsyning Helsingørs Facebookside, hvor der løbende offentligøres nyt om genbrugspladsen.

Åbningstider på genbrugspladsen:

Hverdage: Fra kl. 7.00 – 8.00: Kun for erhverv

Hverdag, weekender og helligdage: Fra kl. 8.00 – 18.00: Åbent for alle