CSR-Rapport: Driftssikker forsyning og stort miljø- og samfundsansvar

Nyhed

Forsyning Helsingør leverer en høj forsyningssikkerhed og spiller samtidig en mere og mere aktiv rolle i den grønne omstilling.

drone domicil

Foto: Torben Sørensen

Forsyning Helsingørs strategiske mål er, at være mere aktiv i den grønne omstilling af lokalsamfundet og hjælpe kunderne til en bæredygtig hverdag. Det sker blandt andet ved at indføre nye grønne teknologier i energiproduktionen, ved at klimatilpasse til fremtidens nedbør, ved at flere og flere husstande får fjernvarme og ved at fremme genbrug og genanvendelse af husholdningsaffaldet. Alt dette fremgår af selskabets nye CSR-Rapport: Beretning om miljø- og samfundsansvar 2023. 

Forsyning Helsingør løfter et meget stort lokalt samfundsansvar hver dag, året rundt.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Forsyning Helsingør løfter et meget stort lokalt samfundsansvar hver dag, året rundt. Vi leverer en driftssikker forsyning og spiller samtidig en større og større rolle for den grønne omstilling i kommunen. Helt konkret handler det fx om indfasning af nye grønne energiteknologier som en elkedel, varmepumper og solenergi. Eller om at sikre et lokalt elnet, der er klar til flere elbiler, om rent drikkevand i hanerne eller om at sikre kapaciteten i spildevandsystemet, så vi mindsker risikoen for oversvømmelser og overløb til Øresund”, udtaler Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

En attraktiv arbejdsplads med god selskabsledelse
I beretningen kan man læse yderligere om, hvordan Forsyning Helsingør arbejder med sit samfundsansvar i det daglige og på den lange bane – og hvordan udviklingen måles. Det gælder ikke kun indenfor de klassiske forsyningsarter – men også når det fx gælder sociale forhold, medarbejderforhold, etisk behandling af data og god selskabsledelse. Fx beskrives arbejdet med at sikre et lavt sygefravær, beskyttelse af persondata, brugen af kodeks for god selskabsledelse og brugen af Forsyning Helsingørs eget unikke Ledelsesgrundlag.

Vores samfundsansvar handler ikke kun om klima og miljø. Det handler også om god selskabsledelse og om at sikre en velfungerende og attraktiv lokal arbejdsplads, som giver medarbejdere og ledelse lyst til i fællesskab at yde deres bedste og skabe gode resultater.
Jacob Brønnum, adm. direktør

”Vores samfundsansvar handler ikke kun om klima og miljø. Det handler også om god selskabsledelse og om at sikre en velfungerende og attraktiv lokal arbejdsplads, som giver medarbejdere og ledelse lyst til i fællesskab at yde deres bedste og skabe gode resultater. Derfor bruger vi fx mange kræfter på at styrke vores rekruttering, så vi kan tiltrække, fastholde og udvikle dygtige og engagerede medarbejdere. Samtidig er vi optaget af, at Forsyning Helsingør som virksomhed afspejler udviklingen i det øvrige samfund. Derfor har vi netop vedtaget vores første politik for diversitet, ligestilling og inklusion”, fortæller Jacob Brønnum, adm. direktør i Forsyning Helsingør.

Forsyning Helsingørs Politik for klima-, miljø- og samfundsansvar, FN’s verdensmål og kommunens ejerstrategi udstikker den overordnede retning for CSR-arbejdet (Corporate Social Responsibility). 

Beretning om miljø- og samfundsansvar er en del af Forsyning Helsingørs Årsrapport for 2023. Med beretningen opfylder vi samtidig kravene i Årsregnskabslovens § 99a om rapportering af samfundsansvar (CSR) – samt kravene i §99d om dataetik.