De første kunder får miljøkasse til farligt affald

Affald

Leveringen begynder i denne uge – øvrige kunder kan bestille via Kundeservice eller få udleveret kassen på en genbrugsplads.

Rød miljøkasse - farligt affald

Den røde miljøkasse har dimensionerne 39 x 27 cm og 31 cm i højden, så den nemt kan stå i hjemmet. Kassen leveres med indlægspose, der forhindrer udsivning.

De første ca. 2.000 kunder – fordelt over hele kommunen - får i denne uge og næste uge leveret den røde miljøkasse til farligt affald. Kunderne benyttede sig af muligheden for online-bestilling af miljøkassen i februar måned – og bliver således de første til at begynde med sortering af farligt affald ved husstanden.

Det er vigtigt, at farligt affald bliver håndteret korrekt, så de giftige stoffer ikke skader miljøet. Når du har fået kassen, kan du fra 1. april bestille afhentning på udvalgte dage i løbet af året via vores hjemmeside eller via app’en Affaldsportal.

Har du ikke fået bestilt selve kassen endnu, står de klar til afhentning på vores to genbrugspladser: Cirklen - Helsingør Genbrugsplads og på Skibstrup Genbrugsplads. Har du ikke mulighed for at hente den røde kasse selv, kan du også ringe til Kundeservice på 48 40 50 50 og få den leveret på hjemmeadressen.

Farligt affald er fx:

  • Malingrester (små spande, max. 1 liter)
  • Kemikalier og rengøringsmidler
  • Insekt- og plantegift
  • Spraydåser, fx hårspray og malerspray
  • Elpærer, LED-pærer og andre lyskilder
  • Batterier og småt elektronik (fx el-tandbørster, opladere og mobiltelefoner)
miljøkasse - farligt affaldNy
På indersiden af låget findes sorteringsvejledningne for farligt affald.
miljøkasse - farligt affald-Label
På siden af kassen er der påsat label, hvor kunden skriver adresse, så det farlige affald altid er sporbart. 

Er du i tvivl om, hvordan du skal sortere, så tjek vores sorteringsguide