Først til mølle: Gratis beholdere til haveaffald

Affald

Forsyning Helsingør giver gamle affaldsbeholdere nyt liv.

gratis beholdere til haveaffald

Interesserede borgere kan nu afhente en gratis beholder til haveaffald. Beholderen udleveres på Skibstrup Affaldscenter ved henvendelse på kontoret til højre for indkørslen eller ved henvendelse til nærmeste personale på genbrugspladsen. Men man skal være hurtig. Der er kun 200-300 styks – og udlevering sker efter først til mølle-princippet.

Beholderne er de gamle plastbeholdere til dagrenovation, som Forsyning Helsingør har indsamlet i løbet af maj måned hos kunder, der er blevet tilmeldt den nye affaldsordning med mere sortering ved husstanden. Nu får beholderne nyt liv – bare til haveaffaldet.

Borgere, der får udleveret en gratis beholder, skal ved samme lejlighed huske at få udleveret et grønt klistermærke med påskriften ”Haveaffald”. Dette kan rekvireres på genbrugspladsen eller i Forsyning Helsingørs hovedkontor på Energivej 25 i Helsingør. Klistermærket skal sættes på siden af beholderen, så skraldemanden ikke bliver i tvivl om, hvilke beholdere, der skal tømmes ved afhentning af haveaffald. Det er derfor kun beholdere med korrekt klistermærke, der bliver tømt.

Kunder, der ønsker at få afhentet haveaffald, skal bestille dette via hjemmesiden eller via affaldsapp’en Affaldsportal. Den nye beholder til haveaffald skal så inden afhentning køres frem til skel ved fortov eller vej, hvor skraldebilen kan køre til.