Forsyning Helsingør henter affaldet fremover

Affald

Renovationskørsel hjemtages for at minimere udgifter og øge service.

I fremtiden bliver det Forsyning Helsingørs logo der står på siden af skraldebilerne, når der skal afhentes affald hos kunderne i Helsingør Kommune. Forsyning Helsingør har valgt selv at hjemtage opgaven med indsamling af dagrenovation samt storskrald og haveaffald i kommunen.

”Vi har gennemført et udbud og har konstateret, at tilbudspriserne ligger over vores økonomiske ramme for opgavernes udførsel. Efterfølgende har vi vurderet, at vi selv kan hjemtage renovationskørslen og spare penge i forhold til dét, markedet kunne levere. Samtidigt bliver det med de kommende sorteringskrav for husholdningsaffald vigtigt for os at kunne følge processen på nært hold. Ved at hjemtage renovationskørslen kan vi komme tættere på vores kunder, og vi håber, at hjemtagningen derfor også vil resultere i en endnu bedre service”, fortæller Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, der understreger, at selskabet har været tilfredse med de hidtidige aftaler med M. Larsen/Remondis og generelt har været glade for at bruge private aktører på markedet.

Vurderingen er imidlertid, at det vil være økonomisk fordelagtigt for Forsyning Helsingør selv at hente affaldet, da det medfører et besparelsespotentiale.

Flere lokale arbejdspladser
Hjemtagningen af renovationskørslen gælder dagrenovation – inkl. mad og restaffald, genanvendelige materialer, batterier, småt el-skrot og elpærer – samt afhentning af storskrald og haveaffald. Beslutningen betyder, at et større hold af skraldemænd skal ansættes i Forsyning Helsingør, samt indkøb af skraldebiler, der kan indsamle affaldet.

”Det er en væsentlig personaleudvidelse, vi står overfor – og dermed en markant milepæl i Forsyning Helsingørs historie. Men vi har vurderet, at vi som virksomhed er godt rustet til at håndtere denne nye opgave. Vi har både plads til og kan tilbyde en attraktiv, lokal arbejdsplads med gode arbejdsforhold for de nye medarbejdere. Samtidig er det vores håb, at vi kan udnytte de fordele, der ligger i at have renovationsopgaven i eget hus. Ud over økonomien gælder det fx i forhold til kundeservice og kendskab til lokale forhold”, siger adm. direktør Jacob Brønnum.

Det forventes, at Forsyning Helsingørs egen indsamling af affald vil begynde i efteråret 2019. På hvilken måde hjemtagningen vil påvirke planerne for udrulning af det nye indsamlingssystem for husholdningsaffald i kommunen undersøges pt.