Fyld op med pap i din papirbeholder

Affald

Ny flyer med budskaber fra Forsyning Helsingør skal få kunderne til at indsamle mere pap.

fyld_op_med_pap_3.jpg

Sidste år blev det tilladt for kunderne at indsamle tørt pap i papirbeholdere på hjul, der allerede er placeret hos ca. 12.000 ejere af villaer, parcelhuse og visse rækkehuse. Nu et år efter kan Forsyning Helsingør konstatere, at beholderne sjældent er fyldt op. Derfor har forsyningsselskabet igangsat en kampagne, hvor alle kunder med papirbeholdere på hjul modtager informationsmateriale, der forklarer, hvilke typer af pap, der må komme i beholderen – og hvilke der stadig skal i den almindelige skraldespand.

”Vi kan se, at der er plads til mere papir og pap i mange af papirbeholderne. Samtidig skal vi som lokalsamfund blive bedre til at indsamle og genanvende vores husholdningsaffald. Det gælder også for pappet. Vi igangsætter nu en kampagne, hvor vi hænger informationsmateriale direkte på papirbeholderen, så kunderne får hjælp til at vurdere, hvilken slags pap, der må komme i beholderen. Vi håber, at pappet i højere grad finder vej til papirbeholderen end tilfældet er i dag, så det kan blive genanvendt”, fortæller Jette Skaarup Justesen, afdelingsleder i Affald & Ressourcer i Forsyning Helsingør.

Tørt og rent pap
Før pappet må komme i papirbeholderen skal man som kunde sikre sig, at det er tørt og rent. Beholderen må indeholde;

  • ​Aviser, magasiner og ugeblade
  • Reklamer
  • Kontorpapir, kuverter og postkort
  • Paprør fra køkkenruller og toiletpapir
  • Æsker og papemballage fra fx morgenmadsprodukter
  • Små papæsker og skotøjsæsker
  • Æggebakker
  • Små stykker pap

Store papkasser, der kan sætte sig fast i beholderen, skal fortsat afleveres på genbrugspladsen.Pizzabakker, juicekartoner og mælkekartoner skal som nu i den almindelige skraldespand.

Ud over flyeren til de 12.000 enfamilieboliger vil Forsyning Helsingør også bruge Facebook og de lokale medier til at få budskabet ”Ja tak til pap i din papirbeholder!” ud til kunderne. Kampagnen kører indtil slutningen af november.

Nyt indsamlingssystem og ny genbrugsplads
Målet er, at 50 procent af de samlede mængder husholdningsaffald skal genanvendes i 2022. Det er både målet i den nationale ressourcestrategi ”Danmark uden affald” – samt i kommunens Affalds- og Ressourceplan.  I 2018 blev 34 procent af husholdningsaffaldet i kommunen genanvendt.

Kampagnen for mere pap i papirbeholderen er en tyvstart på den første store indsats, der skal gøre, at vi når målet. Det handler om at indføre et helt nyt indsamlingssystem for husholdningsaffaldet, hvor kunderne skal sortere i flere fraktioner ved husstanden. Udrulningen af dette system starter i foråret 2020. Den anden store indsats gælder etableringen af en ny bynær genbrugsplads i Helsingør.