Kronborg El skal være blandt landets billigste

El

I 2024 vil Forsyning Helsingørs elhandelsprodukt blive endnu mere konkurrencedygtig på prisen, og støtten til den lokale grønne omstilling skal tydeliggøres.

Kronborg el

Kronborg El støtter blandt andet lokalsporten - fx den årlige Kronborgstafetten og fodboldturneringen Kronborg Cup.

Kort før jul tog bestyrelsen i Forsyning Helsingørs elhandelsselskab en beslutning, der betyder, at det fra årsskiftet er slut med betaling til såkaldte grønne vindcertifikater ved køb af Kronborg El og Kronborg El+. Prisen for certifikaterne ville ellers stige med over 600 procent fra nytår, og beslutningen vil således spare en standardkunde med et årsforbrug på 4.000 kWh for en ekstraudgift på næsten 300 kroner årligt. Ophøret af vindcertifikaterne er dermed første skridt henimod et endnu mere konkurrencedygtigt elhandelsprodukt, som samtidig støtter sport, kultur og den grønne omstilling i lokalsamfundet. Målet er at blive blandt landets billigste elhandelsselskaber.

Kronborg El skal være i toppen, når det gælder om at have attraktive priser og god kundeservice.
Jens Bertram, bestyrelsesformand.

”Kronborg El skal være i toppen, når det gælder om at have attraktive priser og god kundeservice. I Tænk’s seneste undersøgelse af landets elhandelsselskaber lå vi allerede godt placeret – men vi skal endnu højere op på listen. Derfor er vi i gang med at kigge på, hvordan vi kan slanke vores produktportefølje, så vi kan blive endnu mere konkurrencedygtige”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

I løbet af de næste par måneder vil kunderne derfor blive varslet vedrørende kommende produktændringer.

Strømmen bliver grønnere og grønnere
Ophøret af ordningen med de grønne vindcertifikater kommer allerede nu kunderne til gavn, idet elregningen ellers ville blive højere. Beslutningen vil efter Forsyning Helsingørs vurdering ikke have nogen reel betydning for den grønne omstilling.

”De grønne vindcertifikater har langt hen ad vejen udviklet sig til et stykke papir – med meget begrænset grøn værdi. Certifikaterne skulle støtte og være driver for etablering af nye danske vindmøller, men de seneste år har det været svært at se den store effekt. Til gengæld er strømmen i elnettet langsomt blevet grønnere og grønnere i takt med den øvrige udbredelse af nye grønne teknologier og udfasning af olie og kul”, forklarer økonomichef Thomas Pihl, der samtidig er fungerende kundechef.

I 2023 satte forbruget af grøn strøm da også rekord. Således var hele 67 procent af strømmen grøn i første halvdel af året, ifølge brancheorganisationen Green Power Denmark. Og tallet er stigende år for år.

Videreudvikling af den grønne strategi
Vores farvel til de grønne vindcertifikater er ikke et farvel til Kronborg El’s støtte til den lokale grønne omstilling. Snarere tværtimod. For vi vil videreudvikle vores grønne strategi for elhandelsproduktet, så det fremover bliver endnu mere tydeligt, hvordan vi gennem vores markedsføring støtter den lokale grønne omstilling – og hvad pengene konkret går til. Det kan fx være i relation til den kommende solcellepark, skovrejsning, styrkelse af biodiversitet, eller støtte til lokale klimainitiativer. På den måde vil vores kunder lettere kunne se, hvilken form for grøn omstilling de er med til at støtte”, fortæller Jens Bertram.

Vores farvel til de grønne vindcertifikater er ikke et farvel til Kronborg El’s støtte til den lokale grønne omstilling. Snarere tværtimod.
Jens Bertram, bestyrelsesformand.