Masser af grønne idéer til ny genbrugsplads

Affald

Dialogmøde gav mange forslag til, hvordan den nye genbrugsplads kan bruges til at fremme cirkulær økonomi.

Godt et halvt hundrede borgere havde tilmeldt sig dialogmødet tirsdag den 26. februar i Forsyning Helsingørs nye driftscenter på Energivej. Her var der mulighed for at høre om planerne for den nye bynære genbrugsplads, der forventes færdigbygget i 2021 på den anden side af vejen overfor driftscenteret.

Samtidig havde deltagerne mulighed for at deltage i fire forskellige forslagscaféer, styret af Forsyning Helsingør. Formålet med caféerne var at indsamle så mange gode og kreative forslag som muligt til, hvordan den nye genbrugsplads kan bruges til at fremme cirkulær økonomi - med mere genanvendelse, mere direkte genbrug og mindre affald til småt brændbart. Samt muligheder for samarbejde med andre interessenter i Helsingør.

Stor opfindsomhed
Inden deltagerne besøgte de fire caféer kunne de blandt andet opleve et oplæg med inspiration og løsninger fra andre steder i landet og fra Sverige. Opfindsomheden og kreativiteten blev i den grad vakt hos deltagerne, der efterfølgende bidrog med mange konstruktive forslag lige fra ønsker om etableringen af en byttecentral over reparationsværksteder til særlig indsamling af brugte tekstiler og involvering af frivillige.

Alle forslag vil nu blive gennemgået og et beslutningsgrundlag vil blive sendt videre til Byrådet. Sammen med indførelsen af det nye indsamlingssystem til husholdningsaffald senere på året skal den nye genbrugsplads bidrage til, at Helsingør Kommune opfylder kravet om, at 50 procent af husholdningsaffaldet skal genanvendes i 2022.

Se alle forslag her.