Nu tager vi også imod dine tomme mad- og drikkekartoner

Affald

Du kan nu aflevere tomme mad-og drikkekartoner på genbrugspladsen på Skibstrup Affaldscenter.

mad- og drikkekartoner

Genbrugspladsen på Skibstrup Affaldscenter har fået tre nye beholdere, der er beregnet til alle slags mad- og drikkekartoner, f.eks. mælkekartoner, flødebrikker, kartoner fra hakkede tomater og andet konserves, yoghurtkartoner, juicekartoner mfl. Du skal bare huske, at de skal være tomme. Og du kan med fordel presse dem sammen – så fylder de mindre.                       

Indtil nu har borgerne i Helsingør Kommune kun haft mulighed for at smide de tomme kartoner ud sammen med det resterende restaffald, som bliver sendt til forbrænding. Kartonerne indeholder dog mange gode ressourcer, som vi ikke vil lade gå til spilde. Derfor har vi nu gjort det muligt, at du kan aflevere de tomme mad- og drikkekartoner på genbrugspladsen, så de kan blive genanvendt til blandt andet nyt papir, pap og papemballage.

I løbet af 2022 vil affaldssorteringen ved husstandene blive udvidet, så den også vil omfatte en fraktion for mad- og drikkekartoner. Ved at kunne aflevere kartonerne på genbrugspladsen nu, kan borgerne tage forskud på sorteringen, så de, når tiden kommer, allerede er vant til at sortere dem. Når den nye bynære genbrugsplads åbner i Helsingør til næste år, vil den formentlig også rumme en beholder eller container til mad- og drikkekartoner.

Forsyning Helsingør håber, at borgerne i Helsingør Kommune vil gøre brug af tilbuddet og på den måde hjælpe til med at nå vores fælles affaldsmål, så vi kan genanvende mere af vores affald.