Ny kampagne på genbrugspladsen: Sorter dit affald - og giv det nyt liv

Affald

Forsyning Helsingør hjælper kunder med at sortere genanvendeligt affald fra småt brændbart.

Kampagne om sortering før småt brændbart

Projektleder Simone Holm Dalsgaard møder kunderne foran containeren til småt brændbart.


Kunder på genbrugspladsen i Skibstrup kan i uge 15 og 16 møde kampagnen "Sorter dit affald – og giv det nyt liv". Kampagnen har fokus på fejlsortering i containeren til småt brændbart og skal vejlede og informere kunderne om, hvordan man nemt kan sortere mere affald fra til genanvendelse og vigtighe-den af at bruge gennemsigtige sække til det, der alligevel ender i småt brændbart.

Vi skal forebygge, genanvende og genbruge så meget affald som muligt.
Jette Skaarup Justesen, afdelingsleder


"Vi skal forebygge, genanvende og genbruge så meget affald som muligt. Hvert år modtager vi dog mange tons affald i containeren til småt brændbart, som ender med at blive forbrændt. Det er synd, for der gemmer sig ofte store mængder affald, der godt kan genanvendes. Fx plast og papir. Derfor sætter vi nu med kampagnen ekstra fokus på, hvordan kunderne kan sortere det genanvendelige affald fra, inden det kommer i småt brændbart", fortæller Jette Skaarup Justesen, afdelingsleder i Affald & Ressourcer i Forsyning Helsingør.

Kampagnen starter på genbrugspladsen onsdag den 14. april i uge 15 og fortsætter til og med 23. april i uge 16. Foran containeren til småt brændbart kan kunderne møde projektleder Simone Holm Dalsgaard samt en medarbejder fra genbrugspladsen og få en vejledning i, hvordan man sortere genanvendeligt affald fra, inden turen går til småt brændbart. Det vil ske i hverdagene i tidsrummet kl. 9 – 11 og kl. 12 – 14.

Kunder til stikprøve
Samtidig udvælges et udpluk af kunder til stikprøve, så det er muligt at vise, hvordan genanvendeligt affald konkret kan sorteres fra til fx hård plast, blød plast, klar folie, papir, pap, metal og restaffald. Det affald, der bliver sorteret fra, vil løbende blive vejet, så Forsyning Helsingør kan få et overblik over, hvor meget fejlsorteret affald, der normalt sendes til forbrænding via småt brændbart.

Mange kunder er allerede i gang med at sortere husholdningsaffaldet derhjemme gennem den nye affaldsordning, og projektleder Simone Holm Dalsgaard håber, at den nye ordning vil være med til motivere endnu flere til korrekt sortering på genbrugspladsen.

"Det tager tid at ændre vaner – også når det gælder affaldssortering. Men i takt med at kunderne vænner sig til at sortere husholdningsaffaldet derhjemme, håber vi, at det vil have en positiv afsmittende effekt på sorteringen på genbrugspladsen – og i særlig grad i forhold til småt brændbart", forklarer Simone Holm Dalsgaard.

I 2020 modtog genbrugspladsen ved Skibstrup 2424 tons affald til småt brændbart.