Nye klimavenlige lamper lyser op rundt om bymidten

Gadelys

Forsyning Helsingør skifter gadelys ud med energirigtige LED-lyskilder og nye master.

none


Beboere, handlende og trafikanter kan i disse uger følge arbejdet med at sætte 73 nye master og 168 nye lamper op rundt om Helsingørs bymidte på den såkaldte CITY-ring. Det er medarbejdere i Forsyning Helsingørs gadelys-selskab, der udfører arbejdet i tæt samarbejde med Helsingør Kommune. De nye lamper er klimavenlige, da de indeholder energirigtige LED-lyskilder og har en forventet levetid på 25 år.

”Vi er i gang med en løbende udskiftning til LED-armaturer, der har et mindre energiforbrug. Dermed bliver gadelysene rundt om i kommunen mere og mere klimavenlige. Samtidig skal gadelyset være smukt og give tryghed for borgerne i byen”, siger René Holm Nielsen, afdelingsleder i  Forsyning Helsingør Gadelys, der samtidig oplyser, at arbejdet på CITY-ringen er en af de større udskiftningsopgaver i år.

Hvid aura rundt om lampen
De nye lamper er hvide og sidder i seks til ni meters højde. Da en del af LED-prismerne i lampen vender opad, trænger noget af lyset gennem den hvide skærm og giver en særlig hvid aura, når mørket er faldet på.

”Det er vigtigt, at de nye lamper på én og samme tid er funktionelle og er med til at gøre byen smukkere. Da de gamle master er medtaget af rust, bliver de også skiftet ved samme lejlighed. Vi forventer at arbejdet vil tage en måneds tid og håber, at byens borgere vil tage godt i mod de nye energirigtige lamper”, fortæller Morten Brask Lauridsen, Center for By, Land & Vand i Helsingør Kommune, der ikke forventer nævneværdige gener for trafikanterne som følge af arbejdet.

Fakta om gadelys:

  • Forsyning Helsingør drifter og vedligeholder godt 14.000 gadelamper i hele Helsingør Kommune.
  • 25 procent af gadelysene er i 2020 med LED
  • Borgere kan selv hjælpe Forsyning Helsingør og fejlmelde defekt gadelys via app’en Dit Gadelys eller på Forsyning Helsingørs hjemmeside fh.dk