Opfordring til kunder: Kør gamle sækkestativer og affaldsbeholdere på genbrugspladsen – eller brug dem på nye måder

Affald

Der bliver opsamlingsrunde for borgere, der ikke selv har transportmuligheder.

Billede af et gammelt sækkestativ

I denne uge begynder udrulningen af 3. etape i den nye affaldsordning med mere sortering ved husstanden. Denne gang gælder det ca. 15.000 villaer, parcel- og rækkehuse – samt visse sommerhuse. Her får kunderne to nye beholdere. En med dobbeltkammer til plast og metal – samt en med dobbeltkammer til madaffald og restaffald. I forvejen har de fleste kunder en beholder til papir og småt pap, som de fortsat skal bruge. Udrulningen varer indtil midten af maj måned.

De gamle affaldsbeholdere og affaldssække bliver tømt for sidste gang ved næste almindelig tømning, efter kunderen har fået leveret de nye beholdere. De gamle affaldsbeholdere og sækkestativer er kundens ejendom, og de kan genbruges til et nyttigt formål – eller de kan afleveres på genbrugspladsen:

Vi opfordrer husejerne til selv at køre deres gamle sækkestativer og affaldsbeholdere på genbrugspladsen, så sørger vi for, at metal og plast bliver genanvendt på den bedste måde.  
Jens Bertram, bestyrelsesformand



”Vi opfordrer husejerne til selv at køre deres gamle sækkestativer og affaldsbeholdere på genbrugspladsen, så sørger vi for, at metal og plast bliver genanvendt på den bedste måde.  Man kan også genbruge de gamle stativer og beholdere derhjemme – fx til haveaffald”, siger bestyrelsesformand Jens Bertram og fortsætter:

”De borgere, der ikke har mulighed for at køre på genbrugspladsen – eller få hjælp af naboen til det -  kan vente til maj måned. Her kører Forsyning Helsingør en opsamlingsrunde, hvor vi kan tage gamle stativer og beholdere med. Kunderne skal følge med på vores hjemmeside - fh.dk - i løbet af foråret for mere nyt om dette tilbud.”

Opsamlingsrunde til maj
Når opsamlingsrunden for gamle sækkestativer og affaldsbeholdere bliver annonceret på hjemmesiden, vil kunderne aktivt skulle tilmelde sig, og vil få hentet stativ eller beholder i slutningen af maj 2021.

I løbet af foråret bliver det også muligt at bruge de gamle affaldsbeholdere og affaldssække til haveaffald, der kan hentes/tømmes fra vejen, såfremt kunden bruger bestillingsordningen. Regler herfor vil blive annonceret på Forsyning Helsingørs hjemmeside.

Læs mere om ny affaldsordning.