Rekord i besøgstal på genbrugsplads

Affald

Særligt sidste forårs coronanedlukning gav ekstra travlhed på Skibstrup Affaldscenter.

besøg på SAC

De ansatte på genbrugspladsen på Skibstrup Affaldscenter har haft ekstra travlt med at guide kunder til korrekt sortering igennem 2021. En opgørelse over antal besøgende viser, at der var rekordmange køretøjer på genbrugspladsen sidste år. Hele 289.000 besøg blev registret – via det automatiske bomanlæg. Det er en stigning på næsten 10 procent i forhold til året før og det højeste besøgstal, der endnu er registret på genbrugspladsen. Samtidig viser en opgørelse, at affaldsmængderne, der sendes til genanvendelse på pladsen, er steget en smule.

Det høje besøgstal vidner endnu engang om, at borgerne i kommunen er flittige brugere af de affaldsløsninger, Forsyning Helsingør stiller til rådighed.
Jens Bertram. bestyrelsesformand

”Det høje besøgstal vidner endnu engang om, at borgerne i kommunen er flittige brugere af de affaldsløsninger, Forsyning Helsingør stiller til rådighed. Det er godt for miljø- og klima, da det øger muligheden for, at vi kan sende de forskellige fraktioner videre til genanvendelse. Dermed er borgernes affaldssortering med til at understøtte den grønne omstilling”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør og fortsætter:

De rekordmange besøgende er samtidig med til at understrege behovet for en ekstra genbrugsplads i kommunen.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”De rekordmange besøgende er samtidig med til at understrege behovet for en ekstra genbrugsplads i kommunen. Derfor ser jeg – og mange andre – frem til efter sommerferien, hvor den nye bynære genbrugsplads åbner i udkanten af Helsingør og dermed i særlig grad vil være attraktiv for kunder i den østlige og sydlige del af kommunen”.

Coronatryk på genbrugspladsen
Stigningen i besøgende på genbrugspladsen var mest tydelig i forårsmånederne i 2021, hvor det meste af Danmark var coronalukket. Det var dog ikke tilfældet på genbrugspladsen, hvor der var ekstra travlt.

Det var tydeligt, at mange brugte tiden til at rydde op i hjemmet, igangsætte større byggeprojekter og de modtog flere pakker med posten end normalt.
Jette Skaarup Justesen, afdelingsleder

”Vi kan se en pæn stigning i besøgstallet i samme periode, som mange borgere havde hjemmearbejde. Det var tydeligt, at mange brugte tiden til at rydde op i hjemmet, igangsætte større byggeprojekter og de modtog flere pakker med posten end normalt. Det gav sig også udtryk i ekstra travlhed på genbrugspladsen og en medvirkende årsag til stigende mængder af fx pap og træ til genanvendelse”, fortæller Jette Skaarup Justesen, afdelingsleder i Affald & Ressourcer.

De større mængder affald til genanvendelse svarer til en stigning på 18 procent siden 2017.

Tallene for antal besøgende, affald til genanvendelse etc. vil kunne genfindes i den kommende årsrapport for Skibstrup Affaldscenter, der forventes offentliggjort i maj måned.

Fakta: Stigende besøgstal

besøgstal på SAC


2017: 257.000 besøgende (køretøjer)
2021: 289.000 besøgende (køretøjer)

Fakta: Mere affald til genanvendelse

affald til genanvendelse

2017: 11.360 ton
2021: 13.365 ton