Ressourcer udnyttes bedre: Mere genanvendelse og mindre affald til forbrænding

Affald

Årsrapport for Skibstrup Affaldscenter viser et fald i mængderne til småt brændbart – og en stigning i indsamling af hård plast samt jern og metal

none

Kunderne på Skibstrup Affaldscenter er blevet bedre til at sortere deres affald, når de besøger genbrugspladssen på Skibstrup Affaldscenter. Mængderne til småt brændbart er faldet med 8 procent og er nu den laveste i fem år. Samtidig stiger mængden af affald til genanvendelse med 1 procent. Tendensen kan fx ses inden for fraktionerne hård plast, jern og metal, bøger, pap og rent træ, hvor de besøgende har afleveret mere end året før. Udviklingen fremgår af Årsrapport 2018 fra Skibstrup Affaldscenter.

”Jeg tolker tallene derhen, at vores besøgende bliver bedre og bedre til at sortere affaldet – og fx er blevet mere bevidste om, at alt affald altså ikke bare skal kastes i containeren for småt brændbart, men at det giver mening at sortere fra til fx jern og metal og til hård plast. På den måde kan affaldet genanvendes som en ressource og få nyt liv som materiale i andre produkter. Det er godt for miljøet, og det er godt for klimaet”, siger Per Tærsbøl, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Informationsniveau og skiltningen på genbrugspladsen er blevet markant forbedret i løbet af 2018, så det nu er mere tydeligt for de besøgende, hvordan de mange forskellige fraktioner bliver genanvendt.

Årsrapport 2018 for Skibstrup Affaldscenter viser desuden et fald i mængderne til deponi med 3 procent – og en stigning i de samlede besøgstal med 1 procent til 261.000 årlige besøg.

tabel_sac_2019.png

Årsrapporten kan læses her.