Sådan sorterer du dit affald

Affald

Sorteringsvejledningen opdateres løbende.

sorteringsvejledning

Siden foråret har kunder på den nye affaldsordning skulle sortere mad- og drikkekartoner sammen med plast. Det ændrede sorteringskrav har betydet, at sorteringsvejledningen og den digital sorteringsguide på Forsyning Helsingørs hjemmeside er blevet opdateret.

Her finder du den opdaterede sorteringsvejledning
Er du ny kunde på den nye affaldsordning vil du automatisk få den opdaterede sorteringsvejledning i fysisk udgave, når du modtager en startpakke med den lille grønne køkkenspand inkl. affaldsposer og anden information vedrørende affaldsordningen. Har du derimod været tilknyttet den nye affaldsordning i længere tid og tidligere modtaget en sorteringsvejledning, vil du ikke modtage den opdaterede sorteringsvejledning i fysisk udgave. I stedet kan du finde den opdaterede sorteringsvejledning i en PDF-udgave her.

Opdateret sorteringsguide på hjemmeside
Udover sorteringsvejledningen findes der en digital sorteringsguide på hjemmesiden. Her kan du indtaste det affald, du vil af med – og få svar på, hvordan det skal sorteres. Sorteringsguiden er ligesom sorteringsvejledningen blevet opdateret i takt med, at nye fraktioner er kommet med – og databasen bliver løbende opdateret med nye typer af affald.

Fortæl os hvis du mangler en genstand i sorteringsguiden
Er det ikke muligt at finde den ønskede affaldsgenstand i den digitale sorteringsguide, kan du foreslå, at genstanden kommer med i sorteringsguiden. Det kan du gøre på vores hjemmeside. Men du kan også gøre det ved at sende vores affaldsteam en mail på ditaffald@fh.dk

Sorteringsguide lige ved hånden
Ved at downloade app’en ”Affaldsportal” på mobilen kan du nemt tilgå sorteringsguiden og have den lige ved hånden, når du er i tvivl om, hvordan affaldet skal sorteres. I app’en kan du også se, hvornår dine beholdere bliver tømt, give Forsyning Helsingør besked, hvis beholderne ikke er blevet tømt samt bestille afhentninger af storskrald og haveaffald. App’en er gratis og kan downloades via enten Apples App Store eller Google Play.