Sag om moms på affaldsgebyr er uafklaret

Affald

Skattestyrelsen kan fortsat indbringe Landskatterettens afgørelse for Domstolene.

renovationsbil tømmer affaldsbeholder

I oktober måned traf Landskatteretten afgørelse i en principiel sag om, at affaldsgebyrer for private og grundejerforeninger ikke skal pålægges moms. Skattestyrelsen har nu tre måneder til at indbringe dommen for Domstolene – senest 21. januar 2021.

Da der ikke endnu ligger en endelig og upåanket afgørelse i sagen, vil Forsyning Helsingør Affald A/S fortsat opkræve moms på 1. aconto-regningen for 2021.

Såfremt sagen ikke indbringes for domstolene, vil Skattestyrelsen udarbejde et genoptagelsescirkulære, der nærmere beskriver vilkårene for genoptagelse tilbage i tid og forventeligt også tager stilling til, hvordan uberettiget opkrævet moms skal retur fra Skattestyrelsen til Forsyning Helsingør Affald A/S – og derfra til kunderne.

Den rentegodtgørelse, der tilkommer Forsyning Helsingør Affald A/S kommer kunderne til gode efter hvile-i-sig selv-princippet, dvs. at selskabet hverken må have overskud eller underskud.

Sagen var rejst af tre kommuner – herunder Aarhus Kommune.

SENESTE NYT: (28. januar 2021)
Skatteministeriet har besluttet ikke at indbringe Landsskatterettens afgørelse for domstolene. Forsyning Helsingør afventer i øjeblikket et styresignal – det såkaldte genoptagelsescirkulære – fra Skattestyrelsen – samt anbefalinger fra vores revisorer, inden vi kan foretage os yderligere i sagen.