Undgå lugtgener fra madaffaldet i sommervarmen

Affald

Her får du 8 gode råd til at håndtere madaffaldet, når temperaturen stiger.

Pige bærer mad- og restaffald ud til beholdere

Sommeren er over os med både solrigt og varmt vejr. Og selvom det er dejligt med varmere temperaturer, kan det være en udfordring at undgå lugtgener fra madaffaldet, når temperaturen stiger. Lugtgener fra madaffaldet skyldes, at varmen fremskynder forrådnelsesprocessen, men ved hjælp af en række tiltag kan du minimere lugtgenerne, der opstår når madaffaldet rådner. Vi giver dig her 8 tips til, hvad du kan gøre for at minimere lugten:

  1. Brug dobbelt pose til madaffaldet – særlig vigtigt ved fiskeaffald. Det minimerer risikoen for, at der går hul på posen, og at der opstår lugtgener fra beholderen
  2. Undgå væsker fra dit madaffald, som kan løbe ud i beholderen. Lad madaffald dryppe af, inden du smider det ud. Du kan også lægge et stykke køkkenrulle i bunden af posen, der kan absorbere væsker som sovs, yoghurt eller lignende.
  3. Luk altid posen stramt med dobbeltknude og undgå at overfylde den.
  4. Hold låget på både den inden- og udendørs affaldsbeholder lukket. Er låget lukket, kan spyfluer ikke få adgang til madaffaldet i beholderen og lægge æg, som senere bliver til maddiker.
  5. Læg poserne forsigtigt i din udendørs affaldsbeholder, så der ikke går hul på poserne.
  6. Rengør dine udendørs affaldsbeholder efter behov med vand og sæbe. Brug ikke rengøringsmidler der er skadelige for miljøet.
  7. Placer den udendørs affaldsbeholder i skyggen.
  8. Bestil ekstra tømninger i sommermånederne, så madaffaldet bliver hentet hver uge.

Sådan bestiller du ugetømninger i sommermånederne
I juni, juli og august kan du tilkøbe ekstra tømninger af madaffaldet, så det bliver afhentet hver uge i stedet for hver 14. dag. Har du en todelt beholder til mad- og restaffald, vil restaffaldet i de tre måneder også blive tømt hver uge. Prisen for ekstratømningen er 692,29 kroner - inkl. moms - for en 240 liter todelt mad-/restaffaldsbeholder for hele perioden. Prisen for ekstratøming af øvrige beholderstørrelser ser du her.

Du bestiller ekstra afhentning ved at kontakte Kundeservice via mail på kundeservice@fh.dk

Behov for flere grønne poser til madaffald
Er du løbet tør for grønne poser, kan du nemt få nye. Bor du i hus, skal du binde en af dine resterende grønne poser fast til håndtaget af den todelte beholder til mad- og restaffald. Derefter vil skraldemanden lægge nye grønne poser til dig på beholderlåget.


Bor du i etagebolig, skal du kontakte viceværten, boligforeningen eller vedkommende som har kontakten med Forsyning Helsingør angående jeres affaldsordning.

Du kan også altid hente nye poser på vores to genbrugspladser: Cirklen - Helsingør Genbrugsplads og på Skibstrup Genbrugsplads.

grøn pose til madaffald