Valgplakater har også værdi efter valget

Affald

De politiske partier kan efter valgkampen gøre en grøn forskel for miljøet ved at aflevere udtjente valgplakater på Skibstrup Genbrugsplads, så de kan få nyt liv.

Valgplakater kan genanvendes

Nu er Kommunalvalget og Regionsvalget veloverstået, og det betyder, at de mange valgplakater i Helsingør Kommune skal pilles ned. Forsyning Helsingør opfordrer de politiske partier i Helsingør Kommune til at gemme plakaterne til næste valg, eller til at aflevere dem på genbrugspladsen i Skibstrup, så de kan blive genanvendt til gavn for miljø og klima.

I dag er de fleste valgplakater lavet af PP-plast (polypropylen), som efter indsamlingen kan genanvendes til nye materialer, der bruges i andre produktioner af f.eks. tovværk, møbler, måtter, emballage til færdigretter, kofangere til biler og sportsundertøj.

For at sikre at ressourcerne i valgplakaterne bliver genanvendt, er der fra i dag opstillet en container på Skibstrup Genbrugsplads udelukkende til valgplakater lavet af PP-plast. Valgplakater lavet af PP-plast er kendetegnet ved, at de er opbygget som en hvid plade med kanalplast. Strips som er brugt til ophæng skal pilles af og ligges i opstillet genbrugsbeholder.

Den opstillede container er kun til valgplakater af PP-plast med tryk direkte på pladen og uden papir. Valgplakater lavet af PP-plast, men med papir på pladen, kan ikke genanvendes og skal sorteres som småt brændbart.

Udover valgplakater lavet af PP-plast, findes der også valgplakater lavet af træfiberplader med/uden papir, samt valgplakater lavet af opskummet PVC-plader. Førstnævnte skal sorteres som træ, til genanvendelse. Sidstnævnte skal sorteres som PVC, hvorefter de vil blive genanvendt.

På Skibstrup Genbrugsplads vil personalet være klar til at hjælpe med den korrekte sortering af valgplakaterne.

Container til valgplakat
Her ses den nye container til brugte valgplakater af PP-plast