Drikkevand fra Forsyning Helsingør certificeres som fødevare

Nyhed

ISO 22000-certifikat overrækkes ved en reception 2. september, kl. 14-16 hos Forsyning Helsingør på Agnetevej 2

2. september modtager Forsyning Helsingør det officielle bevis på, at virksomhedens leverancer af drikkevand lever op til fødevarebranchens ISO 22000-standard. Begivenheden fejres med en reception samme dag kl. 14-16 hos Forsyning Helsingør på Agnetevej 2. I forbindelse med receptionen vil den eksterne auditør Bureau Veritas overrække ISO 22000-certifikatet, som modtages af bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør Per Tærsbøl. 

– Certificeringen viser, at vi er ambitiøse, når vi taler drikkevandskvalitet, siger Per Tærsbøl.

– Som andre vandselskaber følger vi lovens bogstav og leverer drikkevand i overensstemmelse med Miljøstyrelsens direktiver. Men vores kunder har krav på, at vi stiller ekstra høje krav til kvaliteten og indretter distributionsprocessen, så vi når vores mål.

Baggrunden for certificeringen er halvandet års arbejde med Dokumenteret Drikkevandssikkerhed, der er et redskab til kvalitets- og risikostyring i distribution af drikkevand. Redskabet er lovpligtigt for danske drikkevandsselskaber, der distribuerer 17.000 m3 vand eller derover om året. Nøglen til den succesrige certificering ligger dog først og fremmest i medarbejdernes bidrag til processen. Vandchef Morten Timmermann siger:

– Det var et bevidst valg at inddrage medarbejderne fra starten af projektet. De arbejder med tingene til daglig og er de bedste til at pege på steder, hvor der er risiko for forurening. De har en masse gode rutiner, som vi kan omsætte direkte i vores sikkerhedsplan. Og så er deres personlige engagement helt afgørende for det fremadrettede arbejde med vandkvalitet og forsyningssikkerhed.

Arbejdet med Dokumenteret Drikkevandssikkerhed har ført til en række konkrete initiativer, som understøtter ISO 22000-standarden. Det gælder blandt andet digitale systemer til rapportering, hygiejnezoner på vandværker, i vandtårne og i biler, opdeling af lagerfaciliteter, overdækkede reolsystemer, uddannelse af leverandører mv.

– Mange af tingene kan virke simple, men det er netop også pointen, slutter vandchef Morten Timmermann.