4.600 drikkedunke hjælper skoleelever i corona-kampen

El

Forsyning Helsingørs drikkedunke fra den aflyste Kronborgstafetten skal hjælpe kommunens skoler med at minimere smitterisikoen for COVID-19.

none


De var betalt og stod klar til levering. De 4.600 drikkedunke fra Forsyning Helsingør til årets Kronborgstafetten. Så kom coronaen. Arrangementet blev aflyst – og det var også tilfældet for alle de andre lokale sports- og kulturarrangementer i sommerhalvåret, som Forsyning Helsingør plejer at støtte gennem selskabets el-produkt Kronborg El. Men de mange populære drikkedunke får ikke lov at samle støv vinteren over. Forsyning Helsingør har nemlig besluttet, at alle dunkene skal doneres til de kommunale skoler, så eleverne får deres egen dunk og dermed ikke behøver at bruge vandhaner og vandfontener, der kan udgøre en potentielt smittekilde med COVID-19

”Ved at donere drikkedunkene hjælper vi skoleeleverne og viser samtidig lokalt samfundssind. Da vi begyndte at få de første henvendelser fra skoler om hjælp til at minimere smitterisikoen, kunne vi godt se, at det var en god idé.  Vi har allerede et godt samarbejde med vores lokale skoler gennem vores besøgstjeneste Walk The Science, og vi gør gerne en ekstra indsats for skolerne, hvis det kan være med til at forhindre smitte med COVID-19”, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

En af de skoler, der henvendte sig til Forsyning Helsingør med ønsket om drikkedunke var Skolen ved Rønnebær Allé. Her siger afdelingsleder, Morten Steenholt Sieling:

”Vi er glade for, at Forsyning Helsingør har budt sig til i forhold til, at vi også på skolerne kan hjælpe eleverne med at passe på hinanden. En drikkedunk til eleverne betyder, at de fortsat kan benytte sig af de koldvandsautomater, som vi har på skolen. Samtidig styrker det samarbejdet, som vi allerede har med Forsyning Helsingør, hvor Skolerne i Snekkersten er én af to skoler i kommunen, der allerede nu sorterer affald i alle klasser.”

Skolen ved Rønnebær Allé fik 412 drikkedunke udleveret mandag den 5. oktober af bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør, Jens Bertram og næstformand Gitte Kondrup. Resten af dunkene blev leveret til de øvrige kommunale skoler samme dag.

Grønne og konkurrencedygtige el-produkter
Drikkedunkene bliver doneret af Forsyning Helsingør Kronborg Elhandel A/S, der sælger de to grønne el-produkter Kronborg El og Kronborg El+. Begge produkter har de seneste år placeret sig i markedet som nogle af de meste konkurrencedygtige på prisen, hvilket blandt andet skyldes, at kunderne slipper for betalingsgebyrer. Nye kunder kan tilmelde sig et af de to produkter på Forsyning Helsingørs hjemmeside www.fh.dk – og dermed bakke op om den lokale forankring.

Drikkedunke af biobaseret plast
Drikkedunkene er produceret på biobaseret og genanvendeligt plast. Den biobaserede plast udvindes af ethanol fra biomasse og dermed uden brug af fossile ressourcer i råmaterialet. Klimaaftrykket er derfor lavere end ved brug at traditionel plast, der er fremstillet af olie.

udlevering-vandflasker-paa-skole_02_web.jpg