5 gode råd til elkunder

El

Konkurrencen på elmarkedet er hård og desværre vildledes mange elkunder af telefonsælgere eller ugennemsigtige abonnementsvilkår.

stikkontakt

Det er ikke let at være kunde på elmarkedet i dag. Mange oplever at blive ringet op af telefonsælgere uden at have givet samtykke. Nye selskaber lover store rabatter – men fortæller ikke om den faste pris og skjulte gebyrer. Og det kan virke unødigt kompliceret at gennemskue den reelle pris. Derfor kommer Forsyning Helsingør nu kunderne til undsætning med en række gode råd, som gerne skal klæde kunderne bedre på til at kunne træffe oplyste valg om den fremtidige elleverandør.

Så budskabet til kunderne er klart: Tag jer god tid og tænk jer godt om, når I vælger elselskab.
Claus Hartmann, markeds- og forretningsudviklingschef


”Vi oplever desværre, at mange elkunder bliver forvirrede, når de får fejlagtig eller mangelfuld information – typisk af telefonsælgere. Virkeligheden er, at langt den største del af den samlede elregning ligger fast – som følge af statslige afgifter og netomkostninger. Der konkurreres reelt kun om selve markedsprisen på el, som typisk udgør små 15 procent af prisen. Så budskabet til kunderne er klart: Tag jer god tid og tænk jer godt om, når I vælger elselskab. Tjek den reelle pris på elpris.dk – og læs også det, der står med småt i abonnementsvilkårene”, forklarer Claus Hartmann, markeds- og forretningsudviklingschef i Forsyning Helsingør.

For at hjælpe elkunderne i deres valg har Forsyning Helsingør udgivet 5 gode råd til kunderne, inden de vælger elleverandør.

De 5 gode råd er:

  • Bed om tilbuddet på skrift. Tag dig god tid til at kigge tilbuddet igennem. Undersøg, hvor stort dit årlige elforbrug egentligt er, så du har noget at sammenligne tilbuddet med. Se også nærmere på de forskellige poster på elregningen, herunder hvor meget du betaler i abonnement til elhandleren – og hvor lang bindingsperioden er. 
  • Tjek altid et selskabs elpriser på www.elpris.dk. Her skal alle elpriser fremgå – herunder gebyrer, bindingsperioder etc. Husk at taste dit faktiske årlige elforbrug ind, så du får det mest realistiske billede af, hvilket produkt, der passer bedst til dig.
  • Nogle selskaber tilbyder både variable priser og faste priser. De variable priser følger engrosmarkedsprisen på den nordiske elbørs og vil typisk være billigst for kunden over en længere periode. Vælger du en fast pris, vil du typisk i det lange løb komme til at betale en højere pris pr kWh, fordi sælger vil lægge et risikotillæg oven i prisen.  
  • Hvis du vælger et introduktionstilbud med en særligt lav fast pris i leveringsperioden, skal du også være opmærksom på, at prisen typisk vil stige herefter. Derfor bør du tjekke, hvad der sker efter den første leveringsperiode. 
  • Telefonsalg på el-området er ulovligt, ved mindre du på forhånd har givet samtykke til at blive ringet op. Forbrugerombudsmanden har politianmeldt flere virksomheder for ulovligt telefonsalg. Ofte påstår telefonsælgere, at der er givet samtykke, selvom dette ikke er korrekt. Hvis du er kommet til at give dit samtykke fx via deltagelse i en konkurrence på nettet, har du altid ret til at trække samtykket tilbage.

Forsyning Helsingørs eget elprodukt hedder Kronborg El. Det er 100 procent vindcertificeret strøm, og kunderne bidrager dermed til den grønne omstilling. Vi har flere variable produkter, hvor den endelig pris afhænger af dit forbrug og hjælper med, at du altid får det produkt, som er billigst for dig. Al vores markedsføring er lokalt forankret, så gennem Kronborg El støtter kunderne samtidig det lokale sports- og kulturliv.