Årsregnskab 2019: Økonomien i Forsyning Helsingør er sund

Nyhed

Regnskabet for Forsyning Helsingør-koncernen viser overskud og en forøgelse af egenkapitalen.

none

Forsyning Helsingør har netop udgivet årsrapporten for 2019 – herunder årsregnskabet. Regnskabet viser, at Forsyning Helsingør har en sund økonomi og er en finansielt veldrevet virksomhed, der sikrer stabile og konkurrencedygtige priser – uden at gå på kompromis med forsyningssikkerheden.

”Regnskabet for 2019 er flot! Grundlæggende viser tallene, at Forsyning Helsingør-koncernen er sund og veldrevet. Vi formår at have overskud på de konkurrenceudsatte aktiviteter og fortsat udvikle virksomheden. Det er vigtigt, at vi både kan sikre konkurrencedygtige priser og fastholde et langsigtet perspektiv med at bevare og udvikle værdierne i vores fysiske infrastruktur. Både i forhold til vores kunder og i forhold til forsyningssikkerheden”, forklarer Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Regnskabet viser et overskud efter skat på 24,7 mio. kr. – som henlægges til egenkapitalen. Overskuddet er positivt påvirket af blandt andet en ændret regnskabspraksis for vandselskaberne.

Omsætningen var i 2019 på 468,6 mio. kr.

I 2019 har vores samlede investeringer i materielle anlægsaktiver været på 309,9 mio. kr. Det drejer sig fx om etablering af nyt vandværk i Snekkersten, klimasikring ved Gummistranden og på Ndr. Strandvej samt fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk.

”Forsyning Helsingør er i 2019 blevet et endnu mere robust selskab, og med vores investeringer er vi med til at sikre, at vores aktiver udbygges og renoveres, så vi også fremover kan fastholde forsyningssikkerheden og et højt kvalitetsniveau i vores leverancer og services. Det gælder fx i forhold til sikring af rent drikkevand og fjernvarme med positiv klimaeffekt”, udtaler Jens Bertram.

Årsrapporten med årsregnskab 2019 kan ses her.

Fakta: Mission
Forsyning Helsingør arbejder for et velfungerende og miljøbevidst lokalsamfund. Vi leverer el, vand og varme og sørger for, at spildevand og affald kommer godt væk.

Fakta: Forretningsmodel
Store dele af Forsyning Helsingør-koncernen er underlagt hvile-i-sig selv princippet for vand, spildevand, varme og affald. Det betyder, at der hverken må oparbejdes større over- eller underskud i virksomheden – og at alle drifts-, vedligeholdelses- og udviklingsomkostninger skal være indregnet i prisniveauet over for kunderne.

På elområdet er Forsyning Helsingør-koncernen underlagt en statslig økonomisk regulering på eldistribution. Resten af elaktiviteterne er konkurrenceudsat.