Bodil kom på besøg i Helsingør

Nyhed

I fredags kom stormen Bodil til Helsingør. Kraftigt højvande og store bølger har givet oversvømmelse og erosionsskader langs nordkysten.

I fredags kom stormen Bodil til Helsingør. Kraftigt højvande og store bølger har givet oversvømmelse og erosionsskader langs nordkysten.

Forsyning Helsingør har deltaget fra ca. kl. 8.30 fredag morgen, hvor Beredskab Nordsjælland kaldte sammen efter ”Beredskabsplan for  oversvømmelse”.

Forsyning Helsingørs opgave har været at sikre ejendomme og veje bedst muligt mod oversvømmelser, både ved at medvirke ved at udlægge sandsække og ved at sikre at vores anlæg, kloakledninger og pumpestationer, virkede bedst muligt.

Det er Forsyning Helsingørs vurdering, at 15- 20 huse har fået alvorlige skader efter oversvømmelse, og at Nrd. Strandvej flere steder enten er delvis skyllet i havet eller er undermineret.

Forsyning Helsingørs anlæg er heller ikke gået ramt forbi. Der er de kommende dage store oprydningsopgaver med at fjerne sand fra ledningerne i Strandvejen og især renseanlægget i Helsingør har fået meget saltvand ind på anlægget. Det har betydet forstyrrelser af den ”biologiske ” orden og vil give overskridelser af udlederkravene de kommende dage, ligesom vores gas og el produktion vil være nedsat.

I Hornbæk blev Forsyning Helsingørs havledning blotlagt, og der vil være behov for ny og stærkere kystsikring. 

Alt i alt har der været et godt og tæt forløb mellem Forsyning Helsingør, Nordsjællands Beredskab, Center for Teknik og Miljø og de lokale politimyndigheder. Når oprydningen er færdig, skal hændelsen evalueres parterne imellem og beredskabsplanen justeres.