Borgermøde om Forsyning Helsingørs ønske om etablering på Energivej – start på planproces.

Nyhed

Tirsdag den 30. oktober afholdte Helsingør Kommune borgermøde på Energivej 25 for at orientere om og indhente ideer og forslag til anvendelsen af området – en såkaldt foroffentlighedsproces. Byrådet besluttede 21. maj at Helsingør Kommune igangsætter planlægningen vedr. etablering af en genbrugsplads på Energivej, samling af Forsyning Helsingørs funktioner og konvertering af det gasfyrede kraftvarmeværk til flisfyring.

Ca. 50 borgere var mødt op for at høre om planerne for området.

Mødet blev indledt med en rundvisning på det eksisterende kraftvarmeværk på Energivej 19, og efterfølgende orienterede borgmester Johannes Hecht-Nielsen om byrådets beslutning og baggrunden herfor.  På mødet blev der desuden orienteret om intentionerne for området og om den planproces,  der nu er påbegyndt. Planprocessen omfatter undersøgelser af miljømæssige forhold og trafikale forhold, som skal give input til lokalplan og kommuneplan.

På mødet blev der givet udtryk for bekymring for mulige støjgener i forbindelse med de nye aktiviteter og for den trafikale belastning af især Kongevejen, men der blev også udtrykt tilfredshed med, at kommunen nu får en ekstra moderne genbrugsplads.

Høringsperioden forløber fra 16. oktober til 6. november, hvor det er muligt at sende ideer og forslag til Helsingør Kommune, Center for Kultur, Plan og Erhverv, Stengade 59, 3000 Helsingør.