Brud på spildevandsledning - Skåning Dam og badevandet påvirket

Nyhed

Skåning Dam og badevandet påvirket Der er opstået et brud på en ældre spildevandsledning ved Skåning Dam tæt på Hel-lebæk Skole. Ledningen fører spildevand fra husene langs Strandvejen, under Skåning Dam og videre til Nordkystens Renseanlæg. Bruddet blev opdaget ved middagstid og er formentlig opstået tidligt i morges.

Der er opstået et brud på en ældre spildevandsledning ved Skåning Dam tæt på Hellebæk Skole. Ledningen fører spildevand fra husene langs Strandvejen, under Skåning Dam og videre til Nordkystens Renseanlæg. Bruddet blev opdaget ved middagstid og er formentlig opstået tidligt i morges.

Bruddet er sket i Forsyning Helsingørs trykledning og tæt på i søkanten, så en del spildevand er løbet ud i Skåning Dam.

”Vi arbejder på højtryk for at få udbedret skaderne, og vi vil have lukket hullet på spildevandsledningen i løbet af tirsdag aften eller nat”, fortæller spildevandschef i Forsyning Helsingør, Morten Timmermann. ”Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at udtale sig om de miljømæssige konsekvenser, men vi vil allerede i morgen onsdag vurdere de eventuelle skader i Skåning Dam. Er der sket skader på dammen vil vi foretage en oprensning af søen”, forklarer Morten Timmermann.

Frarådning af vinterbadning de næste 3-4 dage
Mens reparationsarbejdet pågår, er pumperne på Strandvejen slukkede. Det betyder, at urenset spildevand ledes via nødoverløb til Øresund. Badevandskvaliteten vil derfor være påvirket de kommende 3-4 dage, og Forsyning Helsingør fraråder vinterbadning i området fra Langebro til Helsingør by.

Ingen forsyningsproblemer
Der er ikke forsyningsproblemer - toiletterne i husene langs Strandvej ved Hellebæk fungerer.

Se pressemeddelelse