Brug af klare sække på genbrugspladsen

Nyhed

Pressemeddelelse

Fremover kun affald i klare sække på genbrugspladsen

 Den 2. juni skyder Forsyning Helsingør - Affald A/S en ny kampagne i gang. Kampagnen har til formål at informere kommunens borgere om, at affald skal afleveres i klare plastsække.

 Klare sække gør det lettere for genbrugspladsens medarbejdere at se, om affaldet er sorteret korrekt eller ej. Korrekt sortering af affaldet fremmer genbrug og genanvendelse. Det er godt for miljøet, da det sparer ressourcer til vores efterkommere. Ved seneste ændring af lovgivningen blev der derfor også stillet krav om brug af klare sække på genbrugspladser.

 Kampagnen består af ganske få elementer, som er rettet mod alle brugere af genbrugspladsen. På Skibstrup Affaldscenters genbrugsplads vil der blive opsat bannere for at gøre borgerne opmærksomme på de nye regler. Endvidere vil genbrugspladsens medarbejdere gøre meget ud af at vejlede borgerne om korrekt sortering og i en kort periode uddele klare sække.

 Borgere og virksomheder, som kommer med affaldet emballeret i sorte sække, vil blive bedt om at sortere affaldet i de rigtige containere på pladsen.

 ”Vi ønsker en bedre affaldssortering og en maksimal genanvendelse, det er godt for miljøet og for økonomien i affaldshåndteringen. Der udbetales fx lige nu omkring 1.000 kr. pr. ton papir, vi afleverer til genanvendelse. Hvis papiret bliver smidt i småt brændbart, skal vi derimod betale 570 kr. pr. ton for at komme af med det. En prisforskel på mere end 1.500 kr. pr. ton taler næsten for sig selv!”, siger Peter Kjær Madsen, Affaldschef i Forsyning Helsingør A/S. 

 Yderligere oplysninger kan fås hos Bianka Koptelova, affaldsplanlægger i Helsingør Affald A/S, på tlf. 48 40 53 22.