Byrådet godkender fjernvarme til Espergærde Centrum

Varme

Anlægsprojektet forventes at starte i de kommende måneder.

fjernvarme espergærde

Næsten 600 bygninger i Espergærdes centrale dele har udsigt til at blive koblet på fjernvarmenettet inden for de næste fem år. Det gælder blandt andet blokke med etageboliger mellem Rugmarken og Søndermarken – samt områder med boliger på vestsiden af Mørdrupvej og erhvervsområdet nord for Mørdrup Station - samt butikkerne i Espergærde Centeret. Det sker efter, at Byrådet har godkendt Forsyning Helsingørs projektforslag for Fjernvarmeforsyning af Espergærde Centrum.

Byrådets beslutning er godt for den grønne omstilling og for borgere og erhverv i Espergærde. Nu er næste skridt, at Forsyning Helsingør kan begynde markedsføringen overfor de nye potentielle kunder i området.
Jens Bertram, bestyrelsesformand

”Espergærde er en del af vores langsigtede plan for udbredelsen af fjernvarmen. Byrådets beslutning er godt for den grønne omstilling og for borgere og erhverv i Espergærde. Nu er næste skridt, at Forsyning Helsingør kan begynde markedsføringen overfor de nye potentielle kunder i området. Er der den fornødne tilslutning, forventer vi, at de første fjernvarmerør vil blive lagt i jorden allerede i år”, fortæller Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør.

Faktisk er de fysiske forberedelser til udvidelse af fjernvarmen i det nye område allerede begyndt. Forsyning Helsingør er i gået i gang med et anlægsarbejde i Espergærde, hvor fjernvarmeledningen ved Bybjergvej bliver forlænget under Hovvej til boligblokkene på østsiden af vejen. Dette arbejde forventes afsluttet i slutningen af maj. Derefter forventes fjernvarmearbejderne at fortsætte langs Hovvej mod Søndermarken i de kommende måneder.

Del af en ambitiøs plan for fjernvarmeudbygning
I dag bliver området i Espergærde Centrum opvarmet med naturgas, olie og el. Det forventes, at kunder i området kan vinke farvel til opvarmning med fossile brændstoffer og få varmt vand i rørene fra Forsyning Helsingørs fjernvarmeselskab i perioden 2023-2028. Det flugter således med Forsyning Helsingørs ambitiøse plan for udbygning af fjernvarmenettet og Helsingør Kommunes varmeplan for 2023-2030, der er udarbejdet i samarbejde med Forsyning Helsingør.

Første led i planen for udbygning af fjernvarmenettet er fire projektområder i Helsingør med i alt 1.300 potentielle kunder. I Søheltekvarteret er de første kunder koblet på fjernvarmenettet i slutningen af 2022, og anlægsarbejdet går nu ind i sin afsluttende fase. I 2024 forventes anlægsarbejdet at starte i Marienlyst Kvarteret, hvor Forsyning Helsingør i øjeblikket er i gang med en salgskampagne.

Det er planen, at Forsyning Helsingør i 2030 vil kunne tilbyde fjernvarme svarende til ekstra ca. 9.000 almindelige parcelhuses årlige forbrug.

fjernvarme espergærde
Det nye projektområde dækker de centrale dele af Espergærde - inkl. erhvervsområder og etageboligerne mellem Rudgmarken og Hovmarken.